lørdag 7 december 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

Gymnasiet skal også være kulturhus

gymnasium 2007 allanØRESTAD BOULEVARD: Det nye Ørestad Gymnasium bliver Ørestads første fælles mødested. Her skal foreninger og virksomheder kunne mødes, afholde foredrag, spille teater eller dyrke idræt

Med en mindre idrætshal, en kantine og en multisal som kan rumme op til 100 personer, har det nye Ørestad Gymnasium mange fællesfaciliteter, som kan komme Ørestad-borgere til gode. Og lokalbefolkningen skal være velkommen i det nye hus, siger rektor Allan Kjær Andersen til Ørestad Avis.
- Vi vil gerne være det første "forsamlingshus" i Ørestad. I eftermiddags- og aftentimerne må der meget gerne være fuld aktivitet, siger Allan Kjær Andersen.

Han viser begejstret rundt i den nye bygning, som skal være klar til indflytning efter påskeferien. Udefra ligner gymnasiet andre moderne glashuse, men indenfor åbner huset sig i hele sin højde og byder velkommen med en lang trappe som svæver midt i bygningen og fører op til de tilbagetrukne etager. Gymnasiet er indrettet, så elever og lærere tvinges til at bruge nye undervisnings- og omgangsformer. Der er intet lærerværelse, ingen gange, og ingen traditionelle klasselokaler. Aulaen fungerer også som idrætshal. Kun 15 rum er undervisningslokaler, så de omkring 800 elever skal i over halvdelen af tiden lave gruppe- og projektarbejde ude i de åbne områder.
- Der er ingen gange eller lukkede rum, som kun bruges en gang om ugen. Jeg tror at det er det første gymnasium i verden, der er indrettet sådan, siger Allan Kjær Andersen.

gymnasium night

Multisalen
Fra hovedindgangen træder man lige ind i kantinen. Nogle brede afsatser fører ned til den kombinerede aula og idrætshal. Der kan lokale foreninger og virksomheder dyrke idræt. Virksomheder betaler markedspris, mens amatører og lokale betaler en symbolsk pris, forklarer rektor. Med sikkerhedssko og hjelm begiver vi os op af trappen, som håndværkerne stadig arbejder på. Multisalen på anden sal er et stort rum med højt til loftet, hvor der om kort tid bliver bygget tilskuerrækker, som kan "foldes ud" og pakkes sammen igen. Lokale grupper og foreninger, skal kunne leje sig billigt ind.
- Vi vil udlevere en nøgle, så man kan komme ind her, men ikke til resten af bygningen. På den måde sparer vi udgifter til en pedel, som skal åbne og lukke for folk, forklarer Allan Kjær Andersen.
Gymnasiet har officiel åbning 10. maj, og rygterne siger, at der kommer MEGET fint besøg den dag. - Vi vil også gerne byde Ørestads borgere velkommen. Så vi holder åbent hus for alle lokale en lørdag kort efter, siger Allan Kjær Andersen.

Godt liv:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme