Nytårsnederen

Louises Klumme: "Farvel til det mest handlingslammede år, hvor NOUGAT var ét af højdepunkterne"

louise raaschou 2020Nytår. Godt så. Hvad er det nu, formålet plejer at være. . .? Nå, jo, man plejer jo at kigge tilbage på store begivenheder og oplevelser i det gamle år og se frem til store b
egivenheder og oplevelser i det nye år. Jamen, så lad mig da lige give et kort referat fra begge fronter: Nul og - med overvejende stor sandsynlighed - nada. Der er vitterligt ikke sket en fløjtende fis af større beskaffenhed her på matriklen i det mest lukkede år nogensinde. Sprælskheden har været på størrelse med et virus-genom, fristes man til at sige, og jeg klynger mig til et eneste håb, som gør, at jeg ikke føler mig dybt pinligt berørt over mit lillebitte liv: At alle andres er ligeså små.

 • Nyindkøbte lyskæder til have: Tre
 • Nyindkøbte lyskæder opsat i have: En

(Projekt klip-kæmpe-busk-i-lækker-organisk-form-og-dæk-med-lyskæder gik ikke som planlagt. Busk havde ikke små, klipbare grene, men lårtykke stammer inde under bladene. Måtte save mig igennem. Endte med tre fjerdedele af busk i stor sankthans bunke på plænen, resterende buske-træ ikke lækker & rund, men sær & udhulet. Og skæv. Hang lyskæde på alligevel og gik i gang med grenfræsermaskine for at minimere bunke. Maskine fræsede effektivt grene, også de tykke. Den ændrede heller ikke hastighed, da den kværnede lyskæde, som på en eller anden måde fik sneget sig selv med. Lykønskede mig selv med proaktivt indkøb af flere lyskæder og hængte en anden op på busketræ. Droppede sidste kæde efter to timers forgæves forsøg på at rette ud fra sammenfiltret klump.)

 • Cafe latte nydt i bil: Ret mange
 • Cafe latte væltet i bil: Også ret mange
 • Bilvask: En

(Fordi bilvaskbesatte genbo, som vasker egen auto 357 dage om året, en dag bemærkede, at ”den er meget snavset, din bil.” Nyvasket bil så nyvasket ud i tretten timer, derefter lignede den sig selv igen. Totalt spild af vand og tid, nægter at køre den gennem bilvask igen. Nu også lidt i trods og for at genere bilvaskbesatte genbo.)

 • Nougatblokke til overs fra jul: Tre
 • Nougatblokke spist af mig mellem jul og anden juledag: Tre

(Den første, fordi det var så røvsygt at være mig. De to andre dagen efter, fordi det var synd for mig, at det var så røvsygt at være mig.)

 • Sæsoner set af Friends: Alle

(Holder stadig. Jeg vil også have Rachel-hår og flad Rachel-mave. Får sandsynligvis ikke Rachel-hår. Får helt sikkert aldrig flad Rachel-mave, ingen nougat i Friends.)

 • Mundbind af satin med sprøde broderier indkøbt på nettet: To
 • Mundbind af satin med sprøde broderier taget i brug: Nul

(Ser åndssvag ud med mundbind, ret tåbeligt at tiltrække ekstra opmærksomhed med broderi af neongrønne kolibrier. Ikke så gennemtænkt. Dog bedre end latterlige små hagevisirer, der ligner noget, man burde søge tandlæge for.)

 • Håndsprit indkøbt i liter: Femten
 • Håndsprit pøset ud over hænder i liter: Ditto
 • Pissedyr håndcreme indkøbt i tuber: Tyve

(Forsøg på udligning af sprit og konstante håndvask. Har ikke hjulpet synderligt. Hænder næsten dobbelt så gamle nu end for et år siden; burde sidde på otteoghalvfems-årig kvinde, som har været markarbejder siden konfirmationen. Overvejer at tjene penge som håndmodel i reklamespots for plejehjem og seniorprodukter.)

 • Overvejelser af nyt kæledyr til matriklen: Enkelte

(En mini kælegris har været oppe og vende i plenum. Nedstemt efter research: Kælegris bliver ikke ved med at være mini. Kræver desuden en eller anden særlig form for tilladelse fra myndigheder, samt at matrikel og have kan indrettes som landbrug. Legede med tanken om en leopardgekko, men det vil være lidt som at få et udstoppet dyr. Som skal fodres med levende larver. No go.)

 • Samtaler ført med flotte mænd: En kvart

(Nye tandlæge. Helt åndssvagt lækker. Desværre svært at flirte, mens man ligger ned, med smerter, i en stol. Jeg kan heller ikke rigtig vurdere hvor mange ord, der går rent igennem spytsuger og vatrondeller; gør mig alligevel umage for at lyde interessant og velbelæst. Singlelivet pt er så u-happening.)

 • Fuglehus indkøbt: Et

(Forestillede mig timevis af beroligende hygge med fuglekiggeri fra stuen. Burde måske have lagt mærke til længden på den pind, huset står på, for hus kunne kun stå, hvis den blev boret et stykke ned i plænen. Et ret stort stykke, rationen er omtrent den samme som et isbjerg. En kat skal være virkelig kortbenet og blottet for jagtinstinkter for ikke at kunne transportere sig selv det lille stykke op. Desuden beskytter tag ikke noget som helst, fuglefrø har ligget i vand siden september. Ser kun store, skræppende skader gennem ruderne, virker på ingen måde beroligende.)

 • Nytårsfortsæt: Beskedne

(Stå klar med armen det sekund, det er muligt. I mellemtiden hamstre nougatblokke, som lige nu er meget billige.) 

Louise Raaschou er uddannet journalist og arbejder som freelancer. Hun er 50 år gammel, har to sønner på 19 og 14 år samt åbenlyse vanskeligheder med voksenrollen. Hun evner ikke at tale girafsprog til sine børn og kan sjældent overskue skolens intranet. Hun har en udpræget mangel på overblik, er elendig til smalltalk og til møder på skolen siger hun ofte det forkerte. Til gengæld bliver hun lidt for besoffen til forældrefesterne. Hun kan ikke lave en ordentlig smoothie og har aldrig postet billeder af friske buketter fra haven eller hjemmelavede brød på facebook. Oven i købet ryger hun. Foruden børnene tæller familien to hysteriske undulater, og nåh, ja, så er hun alenemor. Noget af tiden. For hun deler drengene med deres fædre. Jeps. Dem er der også to af.

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk