lørdag 7 december 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

Billigere parkering

ØRESTAD: Parkering til halv pris. Det er tilbudet til Ørestads beboere i det næste halvandet år. Ørestadsparkering sænker prisen for at begrænse den ulovlige parkering

- Der holder for mange biler ulovligt parkeret ved byggepladser og på veje, som bruges af byggefirmaerne. Vi har også noteret os, at villavejene i nabo-områderne er belastede. Derfor halverer vi prisen til 243,75 kroner om måneden, forklarer direktør i Ørestadsparkering, Peter Wittsten.

Dermed er en halv sejr vundet for Ørestadsborgerne i det, som er kaldt den 1. Parkeringskrig. En af frontkæmperne er Lars Dueholm, beboer i VM-Husene og suppleant til Borgerrepræsentationen for Venstre.
- Det er næsten ikke til at tro, at Ørestadsparkeringen nu kommer til fornuft.
Jeg ved ikke, om det massive pres, vi i Venstre har lagt på Ørestadsparkeringen, er årsagen til det, men jeg er sådan set også ligeglad. Det vigtige er, at beboerne nu får priser, der er til at have med at gøre, udtaler han.

Bilen under tag for en tusse
Priserne sættes kun ned for parkering i de midlertidige anlæg på terræn,
mens priserne for de kommende P-huse, der skal afløse terrænparkeringen
fastholdes på 12.000 kroner om året.
- 12.000 kroner er alt for dyrt for de almindelige mennesker, alle jo ønsker, skal slå sig ned i Ørestad. Specielt set i lyset af, at kommunen bygger næsten gratis P-huse i brokvartererne, hvor priserne vil være ca. 250 kroner om året, siger Lars Dueholm.

Bygherrer skal ikke tænke på P-pladser
Peter Wittsten vil ikke kommentere kommunens parkeringspolitik, men siger at parkeringsreglerne i Ørestad har ligget i fast i lokalplanen lige fra beyndelsen.
- Investorer og bygherrer har ikke nogen forpligtelse til at sørge for parkeringsanlæg, og derfor er Ørestadsparkering oprettet. Det er besluttet at der kun skal være gadeparkering i begrænset omfang, og prisen på parkering i P-husene svarer til hvad det koster at bygge og drive dem, siger han.
Prisnedsættelsen varer frem til 30. september 2008. Til den tid vil der stå to P-huse klar, og et tredie åbner i starten af 2009. Samtidig forventer Ørestadsparkering, at byggeaktiviteten til være faldet så meget, at der ikke længere er mulighed for at parkere ulovligt ved byggepladser.

Godt liv:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme