søndag 21 juli 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

bydelsavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 ørestad

By & Havn forbyder parkerede taxier

dan taxi onlineFlere af Ørestads åbne parkeringspladser bruges af osende taxier, der venter på den næste tur

• Især ved aftentide er det tydeligt at se, hvordan de åbne parkeringspladser i Ørestad bruges af taxier, der venter på den næste tur. Med motoren i gang og lyset tændt på den ellers mørke p-plads er de lette at spotte. På trods af de københavnske regler om, at en bil kun må holde i tomgang i et minut, holder disse taxier ofte med motoren i gang i langt længere perioder. Parkeringspladserne bruges også som kantine for de ledige chuaffører, der smider affaldet, hvor de nu holder. I By & Havn er de opmærksomme på problemet og har jævnligt kontakt med taxi-selskaberne.
“Vi oplever en stigende udfordring med taxaer på vores parkeringsanlæg, som holder i tomgang og efterlader affald. Derfor er vi jævnligt i kontakt med taxiselskaberne, for at gøre opmærksom på problemet og henstille til, at de beder deres chauffører tage hensyn. På en enkelt plads har vi indført al standsning og parkering forbudt for taxaer, så her får taxaerne et kontrolgebyr, hvis det overskrides,” fortæller Heidi Olsen, der er chef for hr, it og administration i By & Havn.

Læs også: Taxiselskab opfordrer beboere til at klage over osende taxier

Hun er dog med på, at det ikke i sig selv løser alle problemerne.
“Det er i bund og grund det, vi kan gøre. For problematikken med at taxierne holder i tomgang er en sag for politiet, der kan udskrive bøder. Det kan vi ikke,” siger hun.
Flere taxiselskaber har over for Ørestad Avis gentagne gange oplyst, at de indskærper reglerne om tomgang over for deres chauffører.

Kultur:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Louises klumme