søndag 21 juli 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

bydelsavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 ørestad

Opdatering af køreplan giver kun få fordele i Ørestad

movia tidstavleBusserne lægges om igen, når Metrocityringen åbner,. Ny linje mellem DR Byen og Femøren er blandt de få forbedringer i Ørestad

• Der er ikke lagt op til de store forbedringer af busdriften i Ørestad, når buslinierne igen omlægges senere i år. Det bliver de på grund af åbningen af Metrociutyringen.

I Ørestad kommer en ny buslinie til at forbinde DR Byen med Sundbyvester Plads og Femøren Station ved Amager Strand. I resten af Ørestad er der ikke tale om de store forbedringer. Flere læsere har efterspurgt flere busstoppesteder på Ørestad Boulevard og evt. en ny buslinje på Center Boulevard, men ingen af delene er med i den kommende køreplan. Der kommer heller ikke nogen busbetjening af de nye kvarterer i Ørestad Syd, der udelukkende har metroen som eneste offentlige transport i nærheden.

Movias kommunikationsdirektør, Camilla Struckmann, forklarer at der ligger et stort arbejde bag den nye busplan, og at den ikke sådan lige med det samme bliver ændret igen:

“Københavns Borgerrepræsentation behandlede i maj 2018 efter høring af alle lokaludvalg, ældreråd og ungeråd forslag til, hvordan busserne skal tilpasses den kommende metrocityring. Borgerrepræsentationen har dermed besluttet den fremadrettede busbetjening i København. Ændringerne involverer både regionen og nabokommunerne, så der er tale om et stort koordineringsarbejde såvel politisk som administrativt. Der er ikke aktuelle planer om at ændre disse beslutninger, før der er indhøstet erfaringer med den nye betjening,” udtaler Camilla Struckmann.

Andre ændringer i forbindelse med den nye køreplan:

  • Linje 4A, der har haft endestation ved Ørestad St. skifter nummer til linje 18 og kører til henholdsvis Lergravsparken og Emdrup Torv.
  • Bella Center mister linje 250S, der får en mere direkte rute til Københavns Lufthavn.
  • Ny linje 34, der kører til henholdsvis Nøragersmindevej over Tårnby St.
  • Ny linje 68 der kører til Lyngby St. over Hovedbanegården.
  • Ny linje 77, der kører til Sundbyvester Plads over Islands Brygge St. og Lergravsparken.

Læs mere om ændringerne af busnettet på nytbynet.dk. På oversigtskortet ’Amager’ kan man se en oversigt over betjeningen i Ørestad.


movia nyt linjenet online 400

Kultur:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Louises klumme