søndag 21 juli 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

bydelsavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 ørestad

Drømmen om en Islandstur lever

friedja kristjaensdoettir 5kroyer skole5. klasse Krøyer fra Ørestad Skole arbejder stadig og stædigt videre med drømmen om en tur til Island, hvor de vil besøge deres tidligere matematiklærer Fríða Kristjánsdóttir

Mede klasselærer Henrik Stein Kristensen i spidsen har elever og forældre i et havlt år planlagt turen og samlet penge ind, så alle kan komme afsted, forhåbentlig i september måned i år.

Ideen om en klassetur til Island opstod, da klassens tidligere matematiklærer, Fríða Kristjánsdóttir, flyttede til Island. Eleverne savnede Fríða, og hun savnede dem. I efteråret inviterede hun til et  samarbejde mellem Ørestad Skole i Danmark og skolen Vættaskóli-Borgir i Reykjavík, Island.

Eleverne ville til Island, og begyndte at tjene penge til flybilletter. Klassens nuværende lærere greb energien hos børnene og begyndte at planlægge den faglige del af projektet, hvor eleverne i de to lande møder hinanden, ikke bare i det digitale univers, men i det fysiske klasserum på Island.

Samarbejdet er ved at tage form som et fagligt projekt, hvor IT og kvalificeret brug af digitale midler, samt bæredygtighed, er nøgleordene.

De danske og islandske elever skal i projektet lære, hvordan man ved hjælp af digitale redskaber kan kommunikere og samarbejde på tværs af landegrænser. Deres viden får de ved at eksperimentere med et udvalg af digitale redskaber og reflektere over de digitale produkter, de selv skaber. Den eksperimenterende og skabende tilgang til læring gør, at projektet således også er at betragte som et innovativt projekt.

Eleverne skal fortælle hinanden om dagligdagsting som mad, skolegang og familieliv, og de skal udveksle viden om klima- og miljøvenlige indsatser i de to lande. Desuden skal de lære at synge hinandens sange og møde hinandens sprog og kultur.

Forældre støtter op om projektet, og er, sammen med lærerne, aktive i fondssøgninger og projektorienterede aktiviteter.

Eleverne har selv tjent 21.000, og der er kommet enkelte positive svar på fondssøgninger. Projektet er fremlagt skolebestyrelsen og ledelsen på Ørestad Skole, og klassen har fået grønt lys til at arbejde videre. Senere kan der måske komme en udveksling af elever på tale.

Skolen på Island og Ørestad Skole håber på at projektdelen, hvor eleverne kommer til Island, kan lade sig gøre i september 2019.

Projektet kan følges på klassen hjemmeside https://islandklassetur.wordpress.com

Kultur:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Louises klumme