søndag 21 juli 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

bydelsavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 ørestad

Kalvebod Fælled Skole præmieret med byggepris

kalvebod faelled skole Anders Sune Berg onlineEndnu en gang er Kalvebod Fælled Skole i Ørestad Syd fremhævet for sin enestående arkitektur

• Københavns Kommune har præmieret smukke bygninger, bymiljøer og anlæg siden 1902. Præmieringen skal bidrage til til oplevelsen af København som en by med kvalitet i bymiljøet. For første gang blev der sidste år indstiftet en publikumspris, som gik til Axel Towers. I år har blandt andet Kalvebod Fælled Skole være nomineret til Publikumsprisen sammen med syv andre byggerier i København. Men vinderen af publiukumsprisen blev Amaryllis Hus på Grønttorvet med 3.086 stemmer.

Samtidig har seks ud af otte nominerede bygninger fået en 'præmiering' af dommerpanelet. Heriblandt Kalvebod Fælled Skole.
“Udefra ligner det en svær størrelse, men indvendigt er det vellykket og detaljeret. Variationen i rummene, lysningerne og de høje, glidende overgange mellem rummene gør det til en landskabelig oplevelse. Det er en kvalitet, at man ikke som det første tænker ’skole’,” hedder det i dommernes bemærkninger.

Glad for pris

I 2018 var Kalvebod Fælled Skole nomineret til prisen 'Årets Skolebyggeri' uden at vinde prisen. Den nye præmieringen begejstrer skoleleder på Kalvebod Fælled Skole Maria Bælum Mauria.
kalvebod faelled skole cafx onlineFoto: Anders Sune Berg”Vi oplever dagligt en stor interesse og nysgerrighed omkring skolebygningen – både fra lokalsamfundet, men også fra de mange turister, der af Dansk Arkitekturcenter anbefales at tage ud forbi skolen,” fortæller hun.
Maria Bælum Mauria er dog ikke vildt overrasket over, at Kalvebod Fælled Skole modtager Københavns Kommunes præmiering.
“For os, der har vores daglige gang på skolen, er præmieringen ikke en overraskelse. Vi ved godt, at vi færdes i utroligt, smukke omgivelser; både indenfor - og udenfor skolen. Det er en fornøjelse at være både barn og voksen på Kalvebod Fælled Skoles udearealer og i den flotte skolebygning,” siger hun.

De præmierede projekter:

Hotel Herman K
Hotel Herman K modtager præmiering af Københavns Kommune.
Hotel Herman K er et vellykket eksempel på, hvordan man bevarer og genbruger. I dette byggeri er der respekt for historien, og hotellet er udformet og indrettet med stor kærlighed for detaljen og stor bevidsthed om potentialerne i de eksisterende rum og materialer.

Kulturtårnet
Kulturtårnet modtager præmiering af Københavns Kommune.
Med Kulturtårnet er der skabt en lille perle midt i byen, og med den nye brug af tårnet har man åbnet et ellers lukket rum op for offentligheden. Den fælles indsats og tanken om at give folk en ny oplevelse i et af byens hemmelige rum er vægtet højt i bedømmelsen.

Noma
Noma modtager præmiering af Københavns Kommune.
BIG har udvist stærk sans for brugen af materialer i om- og tilbygningen, og der er gjort meget ud af at sikre en sammenhæng med den historiske kontekst. De har arbejdet sig tæt på materialerne med aner af den nordiske arkitektur, hvilket er både smukt og gennemført.

Kalvebod Fælled Skole
Kalvebod Fælled Skole modtager præmiering af Københavns Kommune.
Udefra ligner det en svær størrelse, men indvendigt er det vellykket og detaljeret. Variationen i rummene, lysningerne og de høje, glidende overgange mellem rummene gør det til en landskabelig oplevelse. Det er en kvalitet, at man ikke som det første tænker ’skole’.

Amaryllis Hus
Amaryllis Hus modtager præmiering af Københavns Kommune.
Det er svært at bygge i et nyt byområde, og i dette tilfælde bør samarbejdet med bygherren påskønnes. Det er tydeligt, at der er taget stilling til omgivelserne, før man har tænkt lejligheder, og det smitter positivt af på helhedsindtrykket.

Dortheavej
Dortheavej modtager præmiering af Københavns Kommune.
Det er et meget spændende bud på, hvordan man billigt får et unikt byggeri med et helt særligt særpræg. BIG og Bo-Vita står med Dortheavej bag et af den senere tids mest bemærkelsesværdige almene boligprojekter, der kan inspirere andre almene boligselskaber.

Fakta
Københavns Kommune har præmieret smukke bygninger, bymiljøer og anlæg siden 1902. Bygningspræmieringen lægger vægt på, at byggeriet tager udgangspunkt i stedets særlige karakter og bidrager til oplevelsen af København som en by med kvalitet i bymiljøet.

Kultur:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Louises klumme