lørdag 8 august 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

Ministeren måtte op i gravemaskinen

orestad have spadestik ministerDer var ingen spade til Boligminister Kaare Dybvad (S) da han skulle markere byggestart for Ørestad Have og AAB Afdeling 117. I stedet ventede en stor gravemaskine på ham.

Tirsdag i denne uge tog Boligminister Kaare Dybvad (S) til Ørestad Syd for at tage det første spadestik til AABs nyeste afdeling 117 på Richard Mortensens Vej 50.
Ministeren fik dog ikke en spade, men en gravemaskine, stillet til rådighed. I jakkesæt og lette herresko trådte han op i førerrummet og gravede under kyndig vejledning et mindre hul i jorden.
AAB 117 er på 148 almene boliger, både ungdomsboliger til familieboliger.

Den almene boligafdeling bliver en integreret del af Ørestad Have, et samlet byggeprojekt på 311 boliger, en stor daginstitution til 170 børn og et erhvervslejemål. De private og almene lejere kommer under samme tag og deles om en stor gård. Den blandede boligform blev fremhævet af alle talerne:

orestad have spadestik ankomst"Det er vigtigt for mig, at vi får skabt mere blandede byer og boligområder i Danmark, så vi derigennem får mulighed for at mødes og leve side om side med andre, der ikke ligner os selv. Det er afgørende, hvis vi skal skabe en stærkere sammenhængskraft," sagde Kaare Dybvad.

”I AAB er vi meget glade for og stolte af, at vi i samarbejde med AG Gruppen kan være med til at sikre, at mennesker med almindelige indkomster også kan bo i hovedstaden - og bidrage til at vi får en blandet by med plads til alle”, sagde adm. direktør Christian Høgsbro fra Boligforeningen AAB.
Også AG Gruppen (tidligere Arkitektgruppen) vil bygge blandet.

"Vi skal have et miks af unge og gamle, familier og singler, direktører og pædagoger til at bo side om side. Det skaber dialog, styrker fællesskabet og sikrer sammenhængskraften," sagde direktør i AG Gruppen, Tony Christrup.

orestad have visualFAKTA om AAB 117 i Ørestad Have

148 almene lejligheder. 98 lejligheder over 69 kvm.
50 lejligheder på 39-69 kvm.
Daginstitution på 1822 kvm.
Fællesrum for beboerne på 134 kvm.
Arkitekt:
Dorte Mandrup Arkitekter
Rådgivende Ingeniør: Orbicon
Udvikler/totalentreprenør: AG Gruppen
Bygherre: AAB
Indflytningsklar: Foråret 2021

Kultur:

København:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: