tirsdag 29 september 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

Lavetten klar til åbning

lavetten 1Central og massiv ejendom midt i Ørestad Syd er du færdigbygget. I det skrånende megahus findes 241 lejeboliger og butikker.

Lavetten på hjørnet ved Asger Jorns Allé og Richard Mortensens Vej er udviklet og opført af ejendomsselskabet Balder, som ejer flere ejendomme i området (Fælledkanten, Stævnen, Elsehus, Fælledudsigten og dele af Hesteskoen). De 241 lejeboliger i Lavetten varierer i størrelse fra 1-5 værelser, fordelt på 49-176 kvm.

Lavetten er en karrébebyggelse i 8 etager i nordøstlige del og 4 etager i den sydvestlige del, og den skrånende arkitektur gør, at der kommer sollys ind i gårdrummet, samtidig med at beboerne får dsigt over grønne omgivelser.
I Lavetten er der også opført nogle høje porte, der skærer ejendommen op i fire dele. Portene gør, at de omkringliggende udearealer bindes sammen med Lavettens gårdrum. Taget er beklædt med sedum, som er en græsart. Sedum optager en del regnvand og aflaster kloarkerne i nærområdet. 

Lavetten har tre fælleslokaler med hver sin funktion. Der er f.eks. et stort multilokale, hvor beboerne kan holde fester og andre arrangementer, et lokale der er skræddersyet til arbejds- og studierelateret brug, samt et lokale for stille aktiviteter, som f.eks. læsning.  Gåørdrummet har opholdszoner, legearealer og beplantning.


”Lavetten er blevet ejendom af høj kvalitet, og vi er meget stolte af slutresultatet. Vi har lagt vægt på at skabe gennemtænkte planløsninger og livskvalitet i hver en kvadratmeter, og vi glæder os meget til at byde de sidste lejere velkommen i løbet af vinteren,” fortæller Jacob Hovmøller, projektchef hos Balder.

www.lavetten.dk

Godt liv:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Louises klumme

DEBAT: