lørdag 7 december 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

Billige Boliger i Ørestad?

orestad syd model Venstremand og suppleant i Borgerrepræsentationen, Lars Dueholm, tror ikke, at Ørestad bliver hjemsted for tusindvis af boliger i overborgmester Ritt Bjerregaards "5x5" plan
 
Efter at Københavns Kommune har fået bremset sine planer om at opføre 5000 billige boliger på kommunale grunde, har der været møder med Ørestadsselskabet med henblik på at opføre nogle af boligerne i Ørestad Syd. Her er der ledige byggegrunde til i alt 2000 boligerIfølge Berlingske Tidende vil Fonden for Billige Boliger om højst en måned skrive kontrakt med Ørestadsselskabet om opførelsen af et antal nye billigboliger. Fonden følger en ny plan for at få bygget de 5000 boliger. Man vil gå ind på det almindelige marked for boligbyggeri i København, blandt andet Ørestad og Nordhavn. Men sætte forskellige huslejer i de enkelte ejendomme, så nogle af boligerne bliver billige.

- Jeg tror ikke at der kan blive tale om særligt mange boliger. Som jeg ser det, skal nogle af beboerne betale en overpris for deres boliger, for at andre kan bo billigere. Så vidt jeg ved, skal tre fjerdedele af boligerne således være ret dyre. Et byggeri i Ørestad vil højst kunne bidrage med måske 500 billige boliger, siger Lars Dueholm til Ørestad Avis.

Det var Statsforvaltningen for Hovedstaden, som skød planen om billige boiiger ned i januar. Københavns Kommune har fået afslag på at måtte sælge byggejord under markedspris.

Det er de glade for i Hørgården på Amager Fælledvej, hvor det grønne område over for DR-Byen ellers var udset til Billige Boliger. De små nyttehaver, som blev passet af pensionister og andre beboere i Hørgården, skulle i den forbindelse nedlægges og flyttes om på skyggesiden af den nye boligblok. Hørgårdens boligforening har protesteret, og nu ser hele planen ud til at gå i vasken.

De første billige boliger skal byges på Karens Minde i Valby. Her går entreprenøren i maj måned igang med at bygge 38 andelsboliger, heraf 12 billigboliger.

Godt liv:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme