lørdag 26 september 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader                    BUSINESS

BRIGHT: Kreative erhverv og investorer mødes i Bella

creative business cupRokoko KristianRidder NielsenFørste udgave af BRIGHT, et forum der forløber over to dage i Bella Center 29. og 30. juni 2020, samler meningsdannere, virksomheder og investorer fra de kreative erhverv fra hele verden. På talerlisten er blandt andet ledende næstformand for EU-Kommissionen, danske Margrethe Vestager.

Creative Business Network står bag det nye forum, og de ønsker med BRIGHT at sætte fokus på det kreative erhvervs vækstmuligheder og potentiale til at løse komplekse samfundsudfordringer. 

Erhvervsministeriet udgav i 2019 en vækstplan for de kreative erhverv, for at understøtte eksportmulighederne og anerkende de kreative erhvervs aftryk på samfundsøkonomien. Lanceringen af BRIGHT sker således på et tidspunkt hvor både politikere og investorer har fået øjnene op for det økonomiske potentiale i kreative. Dog skal det nye forum mere end at skabe vækst.

Rasmus Tscherning, direktør for Creative Business Network, organisationen bag BRIGHT udtaler:

“Vi ønsker at BRIGHT bliver samlingspunktet for kreative, investorer, embedsfolk og studerende, hvor vi kan stille skarpt på de løsninger der udvikles og hvilken effekt de har på vores samfund. Jeg ser en tendens på konferencer og events, hvor vi hylder tech for teknologiens skyld. Vores ambition med BRIGHT er, at det bliver samlingspunkt for alle der har en passion for at diskutere, hvordan kreative løsninger, herunder også tech, kan løse nogle af de globale udfordringer vi står overfor.”

Ifølge Rasmus Tscherning er missionen for kreative i lige så høj grad at løse samfundets problemer, som det handler om vækst og bundlinje. Og i en tid hvor klimaforandringer, hungersnød og FNs Verdensmål diskuteres i de fleste brancher, behøver det ene ikke udelukke det andet.

”Kreativitet handler ikke kun om designer-sneakers og sjov og ballade. Tværtimod skaber det øgede pres på verdens ressourcer efterspørgsel efter kreative, som kan komme med bæredygtige og socialt ansvarlige løsninger, der også giver mening på bundlinjen,” forklarer Rasmus Tscherning.

BRIGHT skal derfor også være et forum for idé-udveksling og partnerskaber mellem nogle af verdens førende eksperter inden for deres felter.

 Pitching, keynotes og makerspaces

Til BRIGHT kan man opleve keynotes fra førende eksperter. På nuværende tidspunkt er blandt andet Flemming Viktor Andersen, grundlægger af e3light og Margrethe Vestager, ledende næstformand for EU-Kommissionen på talerlisten. Derudover vil der være makerspaces, paneldebatter og workshops. Alt sammen med det formål at skabe et globalt netværk der kan fremme udviklingen af de kreative erhverv.

Samtidig vil man på BRIGHT også kunne opleve den globale finale i Creative Business Cup, en pitch-konkurrence for kreative startups.

Læs mere på www.cbnet.com/bright /

Foto: Kristian Ridder-Nielsen.

OM BRIGHT

BRIGHT foregår d. 29.-30. juni 2020 i Bella Center, København. Ambitionen for første version af BRIGHT er at få 1000 deltagere fra mere end 100 lande i og uden for Europa. På BRIGHT møder du kreative, inspirerende talere, investorer, brancheledere og influenter. 
BRIGHT afholdes af Creative Business Network, et globalt netværk med mere end 75 partnere fra hele verden. Som en del af BRIGHT afholdes Creative Business Cup Global Finals, hvor startups deltager i pitch og præsentation foran en international jury af eksperter og brancheledere.Præmien for at vinde pitch-finalen er blandt andet en pengepræmie og et mentorforløb.
Blandt tidligere vindere finder man blandt andet danske Rokoko, der vandt Creative Business Cup i 2013. De deltog i mentorforløb og fik rådgivning til deres branding og forretningsplan. Firmaet, der startede som et projekt for tre iværksættere for fem år siden, laver smartsuits til filmindustrien. I dag tæller teamet 20 personer og Rokoko har netop rejst 19 mio. kr. gennem Vækstfonden. Firmaet har kontorer i både i San Fransisco og København og oplever stor efterspørgsel i Hollywood. 

Programmet for BRIGHT har to overordnede temaer:
Tackling Tech
Sustainable Development

Foreløbige keynotes:
Margrethe Vestager, ledende næstformand for EU-Kommissionen
Connie Hedegaard, forhenværende klimakommissær i EU og fungerende bestyrelsesformand for Concito
Isabelle Durant, Vicegeneralsekretær for FNs konference for handel og udvikling (UNCTAD)
Flemming Viktor Andersen, grundlægger af e3light

 

Godt liv:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Louises klumme

DEBAT: