Field's i en coronatid

thomas thomsen fields L1010889Kunderne vender tilbage til et genåbnet Field's, hvor de fleste medarbejdere har beholdt deres job. I næsten to måneder lå det meste af Field's øde hen og alle medarbejdere var sent hjem. Takket være støtteordninger har de fleste medarbejdere kunnet beholde deres job, og alle er nu tilbage for at betjene kunder med opsparet lyst og evne til at forbruge.

THOMAS THOMSEN er Shopping Center Manager for Field's i Ørestad. Han husker præcist hvor han var, da Danmark lukkede ned onsdag 11. marts.

"Jeg var hjemme, sammen med mine børn, og ventede sådan set bare på at beskeden kom fra statsministeren." 

Field's havde forberedt sig på nedlukning i et stykke tid. Field's moderselskab er den franske koncern Klepierre, som ejer 150 butikscentre i Europa. 

"De var lidt foran, da corona jo allerede  var brudt ud i Frankrig og Italien.  Her i Danmark var beskeden jo klar. Vi skulle lukke centeret. Og det gjorde vi 18. marts. Men samtidig skulle vi holde f.eks. Matas, Bilka og apoteket åbent, og det gav nogle udfordringer, i forhold til hvordan vi skulle afspærre adgangen til resten af centeret. Vi valgte at lukke adgangen ved metroen helt, så vi kunne koncenterere os om at lave adgangsveje fra den anden side," forklarer Thomas Thomsen.

Field's fik lov at genåbne to måneder senere. 11. maj var hele centeret og alle butikker åbnet, men babyloungen og de helt nye sofaområder er afspærrede, store 'Hold til højre' skilte og ekstra vagter dirigerer kunderne, og der er ekstra rengøring. Kunderne er glade for at komme tilbage. Lørdag 30. maj var der 25.000 gæster i centeret. Det normale tal for en lørdag er cirka 30.000, men fitnesscenteret SATS og trampolinparken BOUNCE var endnu ikke åbnet, så besøgstallet er tæt på normalt.

"Åbningen er gået over al forventning. Kunderne opfører sig generelt meget ansvarligt.  Og omsætningen ligger højere end på samme tidspunkt sidste år. Folk bruger flere penge, når de er her. Vi kan mærke at der er et opsparet behov hos kunderne. Men til alle beboere i Ørestad vil jeg bare sige: "Bliv ved med at komme!" Butikkerne ER hårdt ramt af to måneders nedlukning, de har meget de skal indhente," siger Thomas Thomsen. 

louise moeller nf biograf L1010882LOUISE MØLLER er områdechef for Nordisk Films Biografer i hovedstadsområdet, og leder af Nordisk Films Biograf i Field's. Hun ved præcis hvor hun var onsdag 11. marts i år. 

"Jeg var på Bornholm for at afholde områdemøde for mine biografledere. Det var en torsdag. På en måde var jeg glad for at vi var samlet, for vi havde godt luret at statsministeren ville holde sit pressemøde den dag. Da Danmark så blev lukket ned, gik vi straks i gang med at planlægge lukningen af vores biografer. Vi var godt forberedte. Det handlede mest om at få tømt biografbutikkerne for varer, der ikke kunne tåle at stå længe på hylderne," husker Louise Møller.

Den følgende tid handlede allermest om at sørge for at beholde  alle medarbejdere via de statslige kompensationsordninger.

"Det er lykkedes Nordisk Film at beholde alle sine 1100 medarbejdere. Det er dejligt at kunne give den samme besked til alle, også piccolinen på 15 år, at de kan beholde deres job."

Nordisk Film Biografer var ikke i tvivl om at biograferne skulle være lukket, og selv da antallet af mennesker, som måtte være forsamlet, blev sat op, var man forsigtig.

"Med grænsen på 10 personer var det indlysende, at det ikke gav mening at åbne biograferne. Vi overvejde at gøre det hvis den blev sat op til 50, men på den anden side ville det ikke på nogen måde hænge sammen økonomisk". 

I skrivende stund må biografer have op til 500 gæster, men de skal hver have 4 kvadratmeter omkring sig. Det betyder at den største sal i Field's må have 174 gæster. Men afstandskravene betyder at der kun må være 167 gæster i foyeren. Derfor kommer der heller ikke flere ind i biografsalen.

"Vi har haft en fantastisk åbning i Field's, den bedste blandt vores biografer i Danmark. man kunne godt mærke, at alle havde god træning i at holde afstand og spritte hænder! Nu håber vi meget at vi snart kan vise nogle af de store premierefilm, som blev udsat da coronakrisen startede. I juli kommer vi ud med Christopher Nolans 'Tenet', og så håber vi at nogle af de andre følger efter," siger Louise Møller.

trine bardino esprit fields imageTRINE BARDINO er ejer af tøjbutikken Esprit i Field's, og  har også en Esprit-butik i Esbjerg. 11. marts sad hun derhjemme og ventede på meldinge n fra statsministeren. 

"Vi havde godt luret det. Medarbejderne var klar til at tømme affald, låse og køre hjem.  For mig var det mega vigtigt, at de følte sig trygge. Og heldigvis har vi helt undgået afskedigelser," siger Trine Bardino 

I dag er trafikken af kunder tilbage. Og de der kommer, køber mere end de plejer. Esprit har i flere år arbjedet med nye metoder i kundebetjeningen. Virksomheden var i vækst før corona, og er det igen i dag. 

"Vi har genindført den personlige betjening, du kan kalde det Mads Skjern metoden, vi står bag disken og tager imod hver kunde. Og vi har personlige shoppere. Især til vinder som skal købe jeans. Du aner ikke, hvor kompliceret DET er.  Coronakrisen har vist mig, at mine medarbejderne virkelig ønsker at arbejde på den måde.De vil være her, og var klar til at tage fat igen, så snart vi genåbnede".

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk