Kongreshal hedder 'Bella Arena'

bella arena skiltBella Centers nye kongreshal ved Center Boulevard navngivet. 'Bella Arena' kan samle 7000 mennesker.

Navngivningen og åbningen af den nye hal foregik 17. juni. Udvidelsen betyder at Bella Center fremover kan rumme 30.000 samtidige gæster. Bella Arena får samtidig sine egne identiteter og indgange, da den kan benyttes alene til fx kulturbegivenheder og sportsevents samtidig med, at der er andre kongres- og konferenceevents i Bella Center.

”København har manglet to ting, for at få de helt store kongresser til byen. Det ene har været hotelkapaciteten, som vi nu har fået. Det andet har været Bella Arenas store, søjlefri hal, som kan samle 7.000 mennesker til en key note speaker. Det kan vi kan i Bella Arena, og det kan vi ikke noget andet sted,” sagde Christian Folden Lund, COO for BC Hospitality Group i sin åbningstale ved navngivningsceremonien af Bella Arena.

bellakvarter bella torv 1LÆS OGSÅ: Bella Center skifter ejer

Herefter gav han mikrofonen til Mikkel-Aarø Hansen, CEO i Wonderful Copenhagen, som smadrede et glas champagne mod arenaen, mens tæppet faldt, og navnet Bella Arena kom til syne.
”Arenaen og foyéen tilfører tilsammen 14.000 ekstra kvm til Bella Center Copenhagen, som i forvejen er et af landets største event- og hospitality steder, og det giver helt nye muligheder til København – både i forhold til oplevelsesindustrien, events og turisme generelt,” sagde Mikkel-Aarø Hansen.

Stid mellem aktionærer
Bella Centers moderselskab Bella Center Hospitality Group A/S (BCHG) har netop fået nye ejere. Efter en generalforsamling 15. juni gennemføres en aktieemission, som giver en ny ejerkreds kontrollen med virksomheden. Ejerkredsen består af tidligere partner i McKinsey & Co. Christian Riis-Hansen, tidligere EQT-partner og mangeårig investor Peter Korsholm, samt tidligere driftsdirektør (COO) i ISS Martin Gaarn Thomsen. De kommer til at eje 50,1 pct. af BCHG. De resterende aktier ejes nu af Vækstfonden og Nordea.

De nye ejere vil tilføre BCHG likviditet på et trecifret millionbeløb, og samtidig nedskrives et trecifret millionbeløb af koncernens gæld, som er opstået bl.a. på grund af coronakrisen.

Men samtidig vil Bella Centers tidligere aktionærer få deres aktier nedskrevet til nul, samtidig med at de ikke får lov til at tegne nye aktier. Det gælder også mindretalsaktionærer som  ejendomsinvestor Michael Kaa Andersen, forsikringsselskabet Alm. Brand, Alm. Brand Bank og Bella Centers tidligere mangeårige og navnkundige direktør Arne Bang Mikkelsen. Tilsammen ejede de godt 14 procent af Bella Center. Michael Kaa Andersen har bebudet, at han nu vil indsende en stævning imod BCHG, da han ikke mener at ejerskiftet er gennemført lovligt.

Fakta:
Navnet ”Bella” stammer helt tilbage fra det første Bella Center på Bellahøj som åbnede i 1965. I 1975 rykkede Bella Center til den nuværende placering i Ørestad, som dengang var bar mark. Siden er bydelen Bella Kvarter skudt op rundt om Bella Center Copenhagen, metroen er kommet til med Bella Center station, Hotel Bella sky kom til i 2011 - og nu udvides altså med Bella Arena.

Bella Center, solstra, corona, bella arena

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 4068

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk