• Redaktionen
  • Business

ØICC Medlemsprofil: Jens Christian Godskesen, ITU

jens christian godskesen prorektor ituØICC’S MEDLEMSPROFIL: Jens Christian Godskesen, Prorektor, IT-Universitetet.

Ørestad Avis bringer jævnligt et miniportræt af et af innovationsnetværket ØICC's medlemmer. ØICC (Ørestad Innovation City Copenhagen) er et netværk for virksomsomheder, institutioner, forretninger mv. som primært ligger i Ørestad, og drager nytte af hinandens viden og kompetencer. Læs mere på www.oicc.dk.

Jens Christian Godskesen:

Hvad er din primære interesse i ØICC/ Hvad ser du som det mest centrale ved ØICC /Hvorfor er I medlem af ØICC / Hvad kan du bruge ØICC til?

Vores medlemskab af ØICC betyder, at vi kommer med i et interessant netværk i vores lokalområde. Et netværk, hvor vi kan etablere gode relationer, deltage i faglige arrangementer og samarbejde med partnerne i netværket. Vi er allerede med i et par forskningsprojekter med medlemmer af ØICC, og nogle af virksomhederne i ØICC har venligst leveret cases til vores undervisning – sådanne eksempler håber jeg, ITU kommer til at opleve meget mere af. Vi har haft dialog med ØICC om medlemskab i nogle år. For os har det været afgørende, at forskere på institutterne har kunnet se værdi i at indgå som medlem af ØICC. Det har de kunnet nu, f.eks. qua de forskningsprojekter vi deltager i sammen med medlemmer hos ØICC.

Vi har meget at byde ind med, når det kommer til at forstå og etablere den digitale udvikling og de digitale omstillinger, som alle virksomheder udsættes for. Hvis nogle af partnerne i ØICC er interesseret i at indgå samarbejder med os, så må de endelig sige til. 

Hvad er det bedste ved placeringen af jeres arbejdsplads i Ørestad?

Vi har en fantastisk dejlig, lys og moderne bygning tegnet af Henning Larsen. Den er etableret i 2004 og har et stort centralt atrium, hvorom alle undervisningslokalerne ligger. Bygningen er på det nærmeste blevet et brand for ITU, og de studerende og ansatte elsker den. Siden sommer sidste år har vi lejet os ind i én af DR’s bygninger lige ved siden af. Vi var vokset ud af den oprindelige bygning.

Hvad er dine drømme eller ambitioner for det, som du arbejder med?

Jeg er prorektor og dermed medlem af direktionen på ITU, så jeg arbejder med ledelse af vores institution. Det betyder naturligvis at leve op til vores mission, strategien og dens målsætninger. Bestyrelsen har besluttet en ny strategi, som træder i kraft næste år. Det er en vækststrategi, som jeg håber på, vi får succes med – der er et stor behov, for det vi kan levere. Noget af strategien omhandler især at blive en foretrukket samarbejdspartner inden for udvalgte digitale områder, til det tror jeg ØICC kan blive en hjælp. 

Hvad er det bedste ved den virksomhed, du er en del af? 

Noget af det bedste ved ITU er den agilitet og entreprenørånd,  vi altid har haft, siden vi startede. Vi har vist, at vi ofte kan reagere hurtigt og ændre ting, når der er behov for det. Det er en uformel ledelsesstil med lidt hierarki. 

Hvor eller hvornår tænker du bedst / Hvad læser du i øjeblikket (fagligt såvel som ikke-fagligt).

Jeg tænker bedst om morgenen, der forsøger jeg at finde tid til at gruble over større og svære opgaveløsninger. Jeg har lige læst ”Laterna Magica”, Ingmar Bergmans selvbiografi – en stærk oplevelse og den første selvbiografi jeg nogensinde har læst. Lige nu er i gang med ”Bag Magten” af Søren Lippert, tænkte det nok var klogt at vide mere om, hvordan det foregår på Christiansborg.

KOMMENDE ARRANGEMENTER i ØICC

28. oktober 2021: Møde i Netværk for Kommunikation

10. november 2021: Møde i Ørestad Investor Forum

2. december 2021: Møde i Netværk for Innovation & Teknologi + Netværk for Destination Ørestad

it universitetet, ØICC, jens christian godskesen

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 2438

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk