• Jakob Korshøj
  • Business

Arkitekturår 2023 giver Ørestad central rolle

oicc arkitekturaarI 2023 er København 'World Capital of Architecture' - samme år kommer 15.000 til  arkitekturkonference i Bella Center.

 

ØICC inviterer nu alle aktører i Ørestad til at byde ind med spændende projekter, som kan gøre Ørestad til en spændende omdrejningspunkt i arktiekturåret.

Tusindvis af arkitekter, byplanlæggere, journalister og arkitekturinteresserede turister vil strømme til København i 2023. Byen er udpeget som UNESCO World Capital of Architecture, og samme år afholder den internationale arkitektforening UIA sin verdens- kongres i Bella Centeret i juli måned med 10-15 tusinde deltagere. 

For Københavns Kommune er året en stor mulighed for at fejre hovedstadens arkitektur sammen med et stort internationalt publikum og vise byens visioner for bæredygtig byudvikling frem. 

"I forhold til brandingen af København i verden er det her hvad man kalder en 'gigantisk blåhval'. København er kendt for at være en af verdens bedste byer at leve i, og i 2023 skal vi vise byen frem for et meget kvalificeret publikum," siger programleder Kristine Munkgård Pedersen fra Teknik- og Miljøforvaltningen. Hun står for at  forberede arktitekturåret og alle dens aktiviteter under titlen "Copenhagen in Common."

"Udover at vi skal vise vores by frem, vil vi ogs skabe en masse borgerinddragelse og debatter. Så branding er godt, men måske kan vi også få nogle indsigter og dermed  en endnu bedre by, når arkitekturåret er omme," siger Kristine Munkgård.

Shaping Neighbourhoods
Ørestad er udpeget som en af Arkitekturåres vigtige indholdspartnere, og Ørestad Innovation City Copenhagen (ØICC) blevet udpeget af Københavns Kommune til at være koordinator af bydelens aktiviteter. ØICC har udarbejdet et overordnet koncept for arkitekturåret i Ørestad. Initiativet har fået titlen "Ørestad23 - Shaping Neighbourhoods Together". 

Programmet vil bestå af et par signaturprojekter, der igangsættes af ØICC, og et 'Open Call, hvor bydelens aktører inviteres til at byde ind med projekter og aktiviteter.

"Vores idé er, at vi skal bruge arkitekturåret som en anledning til sammen at understøtte og forme Ørestads udvikling i en positiv retning. Vi skal bruge året til at undersøge,  hvordan vi kan gøre Ørestad til et endnu bedre neighbourhood at leve i, studere i, besøge og bedrive virksomhed i," siger Sophie Witzke, leder af ØICC.

vm bjerget 16 9

LÆS OGSÅ: København bliver verdens arkitekturhovedstad i 2023

 Byd ind med projekter
Det er ØICCs vision at Ørestasd kommer til at summe af events, debatter, udstillinger, vandringer og meget mere  under Arkitekturåret. Alt sammen organiseret af lokale aktører, meget gerne i samarbejde mellem små og store, borgere og virksomheder, kulturinstitutioner og forretninger. 

"Vi inviterer alle foreninger, virksomheder, institutioner, borgerer og netværk i Ørestad inviteres til at byde ind med projekter, der kan være med til at fremhæve de kvaliteter, som Ørestad har, og tage livtag med nogle af bydelsen udfordringer. 2023 er samtidig en stor mulighed for Ørestad, hvor vi kan vise vores spændende bydel frem for hele verden," siger hun.

Open call
Der meget op til aktørerne i Ørestad, hvad de konkrete projekter kommer til at indeholde. Men ØICC har lavet en liste over mulige arrangementer i sit 'Open Call' til bydelen. Listen er ikke udtømmende:

Arkitekturrute i bydelen, Byvandringer, Forskningsprojekter og case studies, Studenterprojekter, Debatarrangementer, Musik og lyd, Teater, Kunst og lyskunst, Pop-up butikker, værksteder, Eksperimenterende installationer, Sport og bevægelse, Fællesspisning, Markeder, Madboder, Inddragelse af fælleden.

14. januar er der deadline for interessetilkendegivelser til "Ørestad23 - Shaping Neighbourhoods Together". Derefter skal 2022 bruges til at udvikle projekterne og lave et endeligt program for Arkitekturåret i Ørestad. 

Kontakt evt. projektleder for "Ørestad23 - Shaping Neighbourhoods Together" Catharina Høgdal på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

ØICC, arkitektur

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 3189

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk