lørdag 7 december 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 Godt liv

Stegt hornfisk med nye kartofler

opskrift hornfisk2019Kok Rasmus Kofoed Christensen bringer hver måned en enkel opskrift til årstiden, som både er lækker og lige til at gå til

Stegt Hornfisk med nye kartofler, persillesovs og sylt
Opskrift til 4 personer

Stegt Hornfisk:
4 stk. hornfiskefileter
1-2 spsk. sennep
1 tsk. smør
Olie
Salt
Rugmel

Køb ordnede hornfiskefileter fra fiskehandleren, det sparer dig for en masse arbejde og ikke mindst tid, da det er et stort arbejde selv at filetere dem. Kom salt på fileterne og smør kødsiden med sennep. Du bestemmer selv hvor meget. Jeg foretrækker et tyndt lag.

Del fileterne i passende stykker, og fold dem med skindsiden ud af.
Varm olie og smør i en pande. Vend fileterne i rugmel og steg 2-3 min på hver side ved høj varme. Det er vigtigt, at fileterne ikke må ”koge” på panden. Servér straks.

Perfekt kogte nye kartofler:
500 gr. nye Kartofler
1 stk. løvstikke kvist
1 spsk. smør
Salt

Skrub kartoflerne grundigt for jord. Kom dem i en gryde og dæk til med rigeligt koldt vand. Tilsæt rigeligt salt og en kvist løvstikke. Bring kartoflerne i kog og kog dem i 5 minutter under låg. Sluk herefter blusset og lad kartoflerne trække i vandet ca. 10-12 minutter. Tjek herefter kartoflerne med spidsen af en kniv. Går kniven nemt ind, er de færdige. Store og små kartofler har selvfølgelig lidt forskellig kogetid. Så vær opmærksom på dette når du køber dine nye kartofler. Når kartoflerne er færdige, vendes de med smør for at give smag og holde lidt på varmen.

Persillesovs:
50 gr. smør
50 gr. hvedemel
0,5 l. sødmælk
2 dl. fløde
1 stk. stort bundt kruspersille
Salt
Muskatnød

Smelt smør i en kasserolle, tilsæt hvedemel og ”bag” det igennem under omrøring i 1-2 minutter ved jævn varme. Det må ikke tage farve, men må gerne begynde at dufte lidt af nødder. Tilsæt nu mælk lidt af gangen under konstant omrøring. Lad det koge op og blive tykt, og tilsæt herefter mere mælk osv.. På denne måde undgår du klumper i saucen. Når alt mælken er tilsat, tilsættes fløde og smages til med salt og revet muskat nød. Nogle bruger også lidt hvid peber. Skyld persillen grundigt og afdryp for vand og hak den fint. Tilsæt persillen lige inden servering. Persillesaucen brænder meget nemt på, så vær konstant opmærksom på saucen og rør jævnligt i den.

Servering:
Server eventuelt med hjemmesyltede asier eller agurker og lidt frisk persille.

rasmus kofoed christensenOpskrift af :
Rasmus Kofoed Christensen
Instagram: @rasmuscowfoot

Når Rasmus ikke skriver opskrifter arbejder han til dagligt i Social Cantina i Brønshøj, som blev årets kantine 2018.
Han driver, sammen med en ven, firmaet Højborg x Kofoed, der blandt andet laver fine-private-dining.
Rasmus har baggrund fra nogle af landets bedste restauranter og var fra 2014 – 2017 på Det Danske kokkelandshold.

Godt liv:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme