Claire vil have ALLE med til Zumba

zumba claire 2020 1Folk fra mange lande mødes til Zumbatræning hos Claire Tsang i Ørestad. Hun lover at Zumba giver bedre humør og lindrer stress. Og så kan man finde nye venner i sin egen bydel på zumbaholdene.

claire tsang 2020

 Da Claire Tsang flyttede til Ørestad for et år siden, noterede hun sig, at der ikke var overvældende mange tilbud til voksne mennesker i bydelen. Da hun selv har arbejdet som zumba-instruktør i fire år i blandt andet SATs på Islands Brygge, tænkte hun, at zumba var det bydelen havde brug for.

“Jeg startede Zumba Fun Claire på Facebook, hvor jeg kan opdatere mine hold, og holde alle, der er interesserede orienterede om datoer og diverse oplsyninger. Jeg kan virkelig godt lide at undervise her. Folk er meget venlige og hjælpsomme i vores lille samfund. Mange af os fra holdene er endda blevet venner! Så for mig er det ikke kun en træningskursus. Vi danser, smiler, vi sveder, før, under og efter lektionen,” fortæller hun. 

Claire Tsang er oprindeligt fra Hong Kong, hvor hun har boet i tyve år. Hun er grafisk designer i sit eget firma Clairesmile, og hjælper også gerne med fest- eller bryllupsplanlægning og det visuelle udtryk. 

“Med nedlukningen tænkte jeg, da jeg ikke havde opgaver, at jeg kunne danse Zumba så meget, som jeg eller mit hold ønskede, men bare derhjemme med Zoom, fordi vi virkelig har brug for at holde os i gang og sunde. Så det begyndte jeg med fire gange om ugen og fandt ud af, at det var lidt for meget for mit knæ. Derefter skar jeg det ned til 2-3 gange om ugen.” Claire er ikke i tvivl om, at netop zumba er en af de træningsformer, der giver størst glæde.

“Zumba forbedrer dit humør og hjælper med stresslindring med al den glade musik og dansen rundt, og jeg håber, at det har holdt deltagerne positive og gjort denne isolering lidt lettere at håndtere.” 

Efter reglerne omkring nedlukningen blev lempet er Claire begyndt at træne zumba udendørs, når vejret tillader det.

“Nu er grænsen op til 50 mennesker, og vi har været så heldige med vejret, at vi har danset lige uden for Ørestad Streethallen.”

Interessen for zumba og Claire Tsang har taget betydelig fart på det seneste, ikke mindst blandt expats og de mange forskellige nationaliteter, der findes i Ørestad.

“Vi har en ret internationalt beboersammensætning her i Ørestad, og det har også sat sine spor på vores hold, hvor deltagerne er gode til at invitere venner til at deltage. På det seneste har en gruppe expats i København oprettet en gruppe, der hedder Active Copenhagen, som jeg også har inviteret til træning,” smiler hun. 

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk