Skøjtehallen genåbnet - men nedlukkes igen

falcons ishockey dec 2020Ørestad Skøjtehal er genåbnet til glæde for  ishockeyspillere og kunstskøjteløbere. Men allerede 31. maj lukkes hallen igen for sommeren. OPDATERET

 

Skøjte- og ishockeyklubberne i Ørestad Skøjtehal venter i disse dage med spnding på,  om Københavns Kommune vil ændre på sine planer om at lukke skøjtehallen i seks måneder, netop som den er genåbnet efter coronakrisen.

Imens skøjtehallen var nedlukket, er den blevet gennemgået af Københavns Kommune og dens rådgivere, og der er blevet opdaget fejl og mangler tilbage fra da skøjtehallen blev bygget i 2009. 

Blandt andet er der fejl og mangler på køleanlægget, som køler isen ned. 

Kultur- og Fritidsforvaltningen, som har ansvar for hallen, mener at manglerne skal udbedres hurtigst muligt, og derfor vil man lukke hallen igen allerede 31. maj. Nedlukningen skal være helt frem til udgangen. af 2021.

Andre holder åbent
Det vækker undren og vrede i klubberne i Ørestad Skøjtehal. I hallen bor bl.a. Ørestad Skøjte Klub og Copenhagen Falcons, som er Danmarks 3. henholdsvis 4. største skøjte- og ishockeyklub. 

De mange skøjte- og ishockeyglade børn i Ørestad har allerede tabt over 4 måneders aktivitet.

Andre sjællandske kommuner som Gentofte, Rødovre og Herlev har allerede meldt ud, at de holder deres skøjtehaller sommeråbne.  Det gælder også KSF (Københavns Skøjteløber Forening) på Østerbro.

Skandale
Sagen ærgrer bestyrelsesmedlem i Copenhagen Falcons, Sara-Lisa Wallskog:

"Det er en skandale i vores øjne. Dels fordi de ikke har hørt os om sagen, men også fordi at det kommer at gå ud over cirka 900 medlemmer - som har mistet næsten en hel sæson i år på grund af Corona - og nu står til at miste endnu en sæson. Dette kommer til at få store konsekvenser for os allesammen, og kommer til at betyde et kæmpestort frafald af medlemmer.  Vi føler os meget overset i denne sag," udtaler Sara-Lisa Wallskog.

Ikke penge til helårs-anlæg
Ind til nu har kommunen fastholdt, at Ørestad Skøjtehal skal renoveres hurtigst muligt. 

Kultur- og Fritidsforvaltningen vil dog undersøge om klubberne kan få  ledige tider i Østerbro Skøjtehal, oplyser forvaltningen i en mail til Ørestad Avis. 

Copenhagen Falcons arbejder tæt sammen med kunstskøjteklubberne og deres respektive unioner, DIU og DSU for at få ændret lukkeplanerne. Torsdag 6. maj mødes de med forvaltningen for at finde en løsning. 

Men renoveringen af køleanlægget betyder ikke, at Ørestad Skøjtehal fremover kan bruges hele året. Anlægget er kun lavet til at køre halvdelen af året:

"Hvis helårsis skal være en mulighed i fremtiden, skal der afsættes midler i budgettet til ombygning og drift af skøjtehallen," skriver forvaltningen.

Karina Bergmann (K) er medlem af Kultur- og Fritidsudvalget, og hun siger til Ørestad Avis, at hun "gøre hvad jeg kan" for at klubberne kan  bruge noget af skøjtehallen mens renoveringerne pågår, og for at tidsplanen optimeres så meget som muligt. 

"Og så vil jeg tage initiativ til at bestille et budgetnotat på en planlægningsbevilling for helårs-is. Byen har så lidt skøjtekapacitet at vi ikke kan tåle at noget af den ikke er i brug," skriver hun.

idræt, ørestad skøjtehal, copenhagen falcons, ørestad skøjteklub

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 4638

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk