• Kirsten Degn, tekst og fotos
  • Godt liv

Slaraffenland i september

naturpark graeshoppe kirstendegn

Efter en periode med varmt sensommervejr med op til 25 gr. er der igen normale september-temperaturer og lidt regn til jorden og de vækster som tørster. Der er så småt begyndt at være lidt efterårsfarver, mest på rønnebær, vilde æbler og hyben i massevis, men det pynter alt sammen.

Jeg har været en tur ude for at se om der var begyndt at komme champignon på marken, men det var kun et par enkelte – de kommer forhåbentlig nu hvor der er mere fugtigt i vejret.

I august afholdt Berlingske Tidende for 20. gang konkurrencen om Byens Bedste i 15 kategorier og Naturpark Amager vandt i kategorien Oplevelser med følgende ordlyd: Naturpark Amager er intet mindre end slaraffenland for alle, der trænger til at se grønt. Området strækker sig over ikke færre end 3.500 hektar, hvilket svarer til tre gange Dyrehaven ved Jægersborg, og her er basis for at overnatte, bade, se på fugle og slippe ungerne fri.

naturpark hyldebaer kirstendegnJa, det var ordene som juryen begrundede 1. pladsen med, men der er meget, meget mere at sige om vores dejlig område, som strækker sig fra Islands Brygge i Nord til fuglereservatet og Dæmningsvejen mod vest, til Sydvestpynten og østpå mod Dragør. 

Vi har de store vidder på Kalvebod Fælled, skovene i Kongelunden, Fasanskoven og Pinseskoven med de mange birketræer. Vi har græssende køer og får, mange smukke heste i flok. Vi har vilde orkideer, store rørskove, ramsløg, markchampignon, hyldebær og brombær. Vi har viber og lærker, den majestætiske fiskehejre og de store flokke af gæs - og hvis man er heldig er der også ørne og isfugle.

I august måned har vi haft besøg af det lille storbyteater GLIMT, som opførte forestillingen HØ i en meget smuk eftersommerweekend ved Naturcentret, hvor der også i ugerne inden var aktivitet med at slå høet og bygge hytter og legeplads, som har været benyttet af besøgende børn. Forestillingen blev gennemført for et stort publikum i det fineste sollys. 

naturpark himmel september kirstendegnI går havde jeg besøg - helt inde i stuen af en stor grøn løvgræshoppe - den kom dog hurtigt ud i haven igen, hvor jeg rigtig kunne se den. Det er første gang jeg har set sådan en, 5-6 cm lang, men jeg har hørt at flere har set den i år, måske den bliver mere almindelig. 

Ja, det bliver mere og mere efterårsagtigt, farverne skifter, og fuglene er ved at samle sig i store flokke ude på Fælleden. Jeg synes det er en hyggelig tid, så bliver der tid til indendørs sysler, og vi skal så bare iføre os mere og lidt mere praktisk tøj inden vi bevæger os ud i naturen. 

natur, klumme, kirsten_degn, naturklumme, naturpark

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 2847

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk