tirsdag 20 oktober 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 københavn

Forvaltning: OK til stor LiDL på Kongelundsvej

lidl kongelundsvej 1Den gamle Irma på Kongleundsvej 59 skal være supermarked igen. Naboerne protesterer over at et stort udeareal bliver inddraget. Teknik- og Miljøudvalget stemte om planen i går mandag.

Læs mere ... KØBENHAVN

Studenter på Tårnby Gymnasium

taarnby gymnasium hf dimission 2020Tårnby Gymnasium og HF på Tejn Allé holdt dimission lørdag 27. juni 2020.

Læs mere ... KØBENHAVN

Hun har base på begge sider af Øresund

pernille roemer NewsOresund Anna Palmehag 1Pernille Rømer flyttede til Malmø for at satse helhjertet på sin nye ansættelse som kontrabassist på Malmö Opera. Men efterhånden begyndte de subtile forskelle mellem landene at nage hende. Nu har hun genfundet balancen ved at flytte tilbage til København og pendle til jobbet i Sverige.

Læs mere ... KØBENHAVN

Alternative retssale i Bella Center

bella retssal coronaCorona-krisen kræver, at der tænkes i kreative løsninger. Danmarks Domstole har taget alternative lokaler i brug. De store retssager med mange deltagere er rykket til lejede en stor messehal i Bella Center, så myndighedernes retningslinjer overholdes.

Læs mere ... KØBENHAVN

Midt i en Corona-tid: Vandheltene fra Amager

johnny pedersen HOFORPå Kløvermarkens Pumpestation sørger sektionsleder Johnny Pedersen og hans kollegaer for, at vores spildevand bliver transporteret til ét af byens rensningsanlæg. Et arbejdsområde som normalt ikke får den store opmærksomhed, men i de her Corona-tider vokser en ny type af lokale helte frem i bybilledet. 

Læs mere ... KØBENHAVN

Udligningsaftale: Lidt mindre ekstraregning til København

koebenhavn rundetaarn view wikimediaRegeringen har tirsdag 5. maj indgået en aftale om den kommunale udlignings- og tilskudsordning. Aftalen er indgået med Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Alternativet. For Københavns Kommune betyder aftalen, at kommunen årligt vil få en ekstraregning på 303 millioner kroner.

Læs mere ... KØBENHAVN

København bliver verdens arkitekturhovedstad i 2023

kanonhuset entasisSom den anden by nogensinde bliver København i 2023 'UNESCO World Capital of Architecture'. En arkitekturkongres med 10-15 tusinde gæster kommer til byden, og samtidig vil et internationalt og arkitekturinteresseret publikum komme til events og udstillinger året igennem.

Læs mere ... KØBENHAVN

Fleksible modulboliger 

ramboell modulboliger fieldsIngeniørvirksomheden Rambøll har udviklet et boligkoncept med fleksible familiebolige,r der kan indpasses i eller omkring eksisterende byggerier. Det kunne f.eks. være på de ledige arealer langs med Field's ud mod motorvejen, mener Rambøll.

Læs mere ... KØBENHAVN

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: