fredag 18 januar 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 københavn

Urbanplan løftes med butikker og 170 ejerboliger

urbanplanen solvang 3Det kommende nybyggeri i Urbanplanens sydlige del ved Solvang Kirke og Røde Mellemvej kommer til at rumme både butikker og 170 ejerboliger

• En stor parkeringsplads dominerer i dag området foran Solvang Kirke i Urbanplanen. Og  bag Dyvekeskolen ligger en kæmpe græsplæne.
Ejeren af de to grunde er Københavns Kommune, som  mener at der også her skal bygges flere boliger. Desuden vil man gøre plads til detailhandel ud mod Røde Mellemvej.
For det første vil Københavns Kommune flytte de to fritidshjem, der lige nu ligger i området. Fritidshjemmene Troldevænget og Dyveke flyttes til nye bygninger, dels på den nuværende parkeringsplads, del i et et helt nyt special-fritidshjem, som placeres tæt på Dyvekeskolen. Samtidigt skal der gøres plads til endnu flere fritidshjemspladser.
Ungdomsklubben Joker og fritidsklubben Remisevænget er i dag midlertidigt placeret på Dyvekeskolens parkeringsplads i pavilloner, og skal ligeledes genopføres som permanente bygninger.

urbanplanen solvang 2Bilerne flyttes
Dyvekeskolens parkeringspladser mod Remisevej flyttes til en ny parkeringskælder. Andre parkeringspladser oprettes langs vejene. Og endelig skal de grønne arealer syd for skolen og Remisevej have en 'makeover'.

170 ejerboliger
Tilsammen giver det plads til byudvikling. Et nyt kvarter skal være med til at skabe nyt liv i området ved Solvang Bibliotek, Solvang Kirke og resten af  Urbanplanen ved  Urmagerstien og Remisevej.
Planen er at opføre omkring 170 familieboliger i tre boligkarréer på 2-4 etager. To af karrérne kommer til at ligge direkte ud mod Røde Mellemvej, mens den sidste placeres på græsarealet mellem Dyvekeskolen og haveforeningerne.
De nye boliger skal være ejerboliger, og ikke almene, som resten af Urbanplanens ca. 2500 boliger er.

urbanplanen solvang 1Butikker
I stueetagen på de to karréer ud til Røde Mellemvej er planen at opføre op til 3.000 m2 serviceerhverv. Det kunne fx være to dagligvarebutikker og en række mindre butikker.
Byggeriet går i gang i slutningen af 2018 og skal efter planen være færdigt i marts 2020.
Kommunen er lige nu i gang med at lave ny lokalplan for området. Den kommer i offentlig høring i 8 uger til august, og det vil være muligt at gøre indsigelser på www.blivhoert.kk.dk.

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Louises klumme