lørdag 26 september 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

bydelsavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 kultur

SIMIAN i cykelkælderen klar med første kunstudstilling i foråret

kfp11 06Den 1500 kvm. store cykelkælder under Kay Fiskers Plads ved Ørestad Station ombygges nu til udstillingssted for samtidskunst. 'SIMIAN' hedder det nye udstillingssted, som vil præsentere kunstnere fra ind- og udland. Første udstilling kommer i foråret 2020.

SIMIAN er etableret af en gruppe af kunstnere, og ombygningen er finansieret af Realdanias pulje Underværker, Københavns Kommune og By & Havn. Sidsnævnte ejer kælderen, som ligger under bassinnet ved metroen og oprindeligt skulle have været en enorm cykelkælder. Men cyklistertne gad ikke at trække deres cykel ned i kælderen, og kælderen har i stedet været brugt til mange midlertidige projekter, bl.a. store fester, diskoteki samt kulturstedet Under Vand.

"Lokalet har stået tomt i flere år og været et uudnyttet potentiale i Ørestad. I By & Havn arbejder vi aktivt for at skabe bymiljø¸ med kulturliv og foreninger, og derfor er det rigtig godt, at ombygningen nu kan gå i gang, så kælderen kan få et nyt liv til glæde for beboere og besøgende i bydelen," udtaler adm. direktør Anne Skovbro, By & Havn.

Nu har Københavns Kommune bevilget byggetilladelse, og der er fundet en entreprenør, så kældren kan ombygges til udstillingssted, herunder skal der anlægges toiletter og varme. Ombygningen forventes at vare to til tre måneder, så den første udstilling kan finde sted i foråret 2020. 

Foruden støtte fra Kø¸benhavns Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg samt Realdanias pulje Underværker, som bl.a. støtter projekter, der skaber rammer for nye fællesskaber og nytænker eksisterende bygninger, har Statens Kunstfond, Det Obelske Familiefond, Augustinus Fonden, Amager Vest Lokaludvalg og Grundejerforeningen Ørestad City støttet de første to års udstillingsprogram.

Under Vand genopstår: Bliver til galleri for samtidskunst

Cykelkælder ved Ørestad Station skabte utryghed

Ørestad får kunsthal i cykelkælderen

1.000 rollespillere på vej til Under Vand

Fremtiden uvis for Under Vand og kulturmedarbejderen

Teater i Under Vand

Koncerthuset under vand

Fest som studieobjekt i Under Vand

Godt liv:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Louises klumme

DEBAT: