• Redaktionen
  • Kultur

Kulturdage med MC Einar, byhonning, Tobias Trier

kulturdage tagtomatØrestad Kulturdage løfter sløret for nogle af kulturdagenes aktiviteter. De lokale aktører engagerer sig meget personligt i planlægningen, fortæller projektleder Mira Cordsen

 • MC Einar og KunTakt, Waterballz, kajaktræning, window farming, byhonning og vilde urter. Programmet for årets Ørestad Kulturdage bliver grønt og mangfoldigt.
Det spænder helt fra Metroens kontrolcenter over genbrug af skibscontainere til beboelse, og til en musikfestival med blandt andre MC Einar og KunTakt i Byparken.
Mange af aktiviteterne er sat igang af lokale aktører i samarbejde med andre iværksættere og ildsjæle udefra. Og selv om programmet er i trykken, kan man stadig nå at tilmelde sit eget ’green living’ projekt.
”Jeg kan mærke, at de kulturelle aktiviteter, som de lokale aktører skaber i øjeblikket til Kulturdagene, engagerer dem i vores bydel på en personlig måde. Det skaber sammenhold, ansvar for vores bydel og et solidt fundament for Ørestad Kulturdage”, siger Mira Cordsen, projektleder for ’Ørestad Kulturdage – Green Living’ der som bekendt finder sted i weekenden 29.-31. august.

WindowFarms og grøn arkitektur
Et af de kommende arrangementer handler om urbant havebrug. På Ørestad Bibliotek kan der blive dejligt varmt pga. de store vinduespartier. Det gav biblioteket ideen til at invitere stifter af windowfarms.dk og partner i Bjarke Ingels Group, Jakob Lange, til at holde et foredrag om window farming under kulturdagene.
”Den store fordel ved window farms er, at man har et drivhus og nyttehave i sit eget hjem og kan plukke grøntsager og urter derfra og bruge det direkte i maden med det samme,” siger han.
Foredraget foregår lørdag d. 30. august kl. 15 – 16.

MC Einar, KunTakt og Tobias Trier i Byparken
Ørestadmusiker Benjamin Agerbæk er bagmand og konferencier for musikprogrammet i Byparken 30. august. Fra klokken 15 til 22 kan man opleveMC Einar og KunTakt, Tobias Trier, Claus Høxbroe, Green Pitch, Per Worm og Paul Banks.

Shaping livable cities
Netværket for unge erhvervsfolk, JCI Ørestad, indbyder i samarbejde med Rambøll og CPH Containers til foredrag og rundvisning hos Ramböll.
Her er der foredrag om grøn byplanlægning fredag 29. august klokken 15 –19.
CPH Containers fortæller herefter hvordan de genbruger shipping containere til at skabe en bæredygtig boform.

Instagram konkurrence
I kulturdagenes Instagram konkurrence er der to gavekort til Cafe 8tallet på højkant til vinderen. Konkurrencen sættes i gang af Gitte Stark, der er lokal beboer i 8tallet. Alle fotos i konkurrencen transmitteres direkte på ’Mosaikken’ på Ørestad Bibliotek.
Præmier overrækkes i forbindelse med Søfesten i Ørestad Syd søndag 31. august klokken 16.  

Børn Bygger Ørestad
Bibiana Danmark, som bor i VM Bjerget ud til sivegaden, bruger kulturdagene til at gøre børnene til byplanlæggere i Ørestad. Det sker ved en arkitekturworkshop for børn og voksne i Byparken 30. august. Børnene får vejledning i at lave deres egne bymodeller.

Se det fulde program på  www.orestadkulturdage.dk.

Programmet er i trykken, men har du en ’green living’ aktivitet, så skriv til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og få den på hjemmesiden.
Hovedsponsorer for Ørestad Kulturdage - Green Living 2014’ er Bella Center A/S og By & Havn. Amager Vest Lokaludvalg støtter også Ørestad Kulturdage.

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 2001

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk