• Redaktionen
  • Kultur

Mød nogle af aktørerne på Kulturdagen

oex15 syd soefest03For 11. gang er der kulturdag i Ørestad på lørdag 2. september.  I år indtages de nye byrum i Ørestad Syd, lige der hvor bydelen møder søerne og den storslåede natur på Kalvebod Fælled. Byen bevæger sig fremad, og det er netop årets tema for Kulturdagen: ”Ørestad I Bevægelse”. Ørestad Kulturdag er baseret på lokale aktørers egne arrangementer og engagement. Det bliver en fest fyldt med bevægelse, kultur, mad og sjov. Over 40 aktører har meldt sig med en aktivitet her kan du møde nogle af dem:

benjamin aggerbaek 2017Benjamin Aggerbæk. Komponist, sangskriver og spillende konferencier ved Ørestad Kulturdag. Bosat i HF Kongelunden.
Hvorfor bidrager I til Ørestad Kulturdag:
Fordi kulturdagen er ét af de få, men meget vedholdende kulturelle indslag i den nye bydel. Og vi er jo mange musikere på øen (amager) og i “Gammel Ørestad”, der gerne vil give sit besyv med til at få skabt traditioner og kultur, der bygger broer mellem det gamle og det nye.
Hvad tænker du, når du hører årets tema: ”Ørestad i Bevægelse”
Bydelen er og skal være i bevægelse - og bydelen forandrer sig hele tiden. Dog mener jeg bestemt at vi, der bor, lever og bevæger os i bydelen, skal være med til at påvirke forandringen. Være med til at have idéer til, hvor bevægelsen skal gå hen. Og derfor synes jeg, at musikken og kunsterne i bydelen skal være med til kulturdagen.
Det bedste ved Ørestad
Jeg synes det bedste ved Ørestad er dens mangfoldig. Der er by, der er åbne rum, der er hav og fælled. Der er mange folkeslag. Der er mange sprog. Og der er en nysgerrighed og mulighed for at være med til at skabe noget nyt. Ørestaden er mangfoldig.

margrit veng 2017Margrit Veng. Kasserer i Amager Pileforening, som har pilebede i Ørestad City Bypark. Eget firma:  octopus+co. på Kongelundsvej (promotion).
Hvad er din tilknytning til Ørestad:
I 60'erne boede vi i haveforeningen Sundbyvester, med losseplads som nabo ud til fællesvejene. Hver Kristi Himmelfartsdag cykler vi med hele familien ud på fælleden, og det har vi gjort siden 1981. Jeg elsker fælleden, der er højt til himlen og lyst, og derfra kan man virkelig se at den nye bydel vokse i horisonten. Bella Center kender jeg på mange måder, som udstiller, besøgende og fra et job i Dansk Planteværn. Metroen bringer os til Naturcenter Amager og til Field's. Og så er der Byparken, hvor Amager Pileforening dyrker sin pil, og den årlige pilehøst, som strækker sig over nogle weekender i december og januar, dejlige, men også meget kolde dage.
Hvorfor bidrager I til Ørestad Kulturdag?
Det er vigtigt at bidrage til fællesskabet. Til Kulturdagen vil vi gerne vise, hvad vi kan men den pil, der får lov at vokse i grundejernes "have”, og hvordan man kan se årets gang i pilebedene. Det er meget spændende at møde beboerne, og de fortæller, at de kigger nysgerrigt på os, når vi høster, sorterer og bundter pilen.
Hvad tænker du, når du hører årets tema: ”Ørestad i Bevægelse”?
Jeg tænker på drømme og tanker, og at de mennesker, der flytter til Ørestad er betaget af det helt nye, og samtidig af den meget gamle smukke natur, som man på kort tid kan bevæge sig ud i.
Det bedste ved Ørestad
Ørestad har gjort Amager synlig igen og har forbundet os mere med København, i kraft af metroen.

johan fournaise 2017Johan Fournaise. Bibliotekar ved Ørestad Bibliotek siden åbningen i 2012 og arbejder meget med kulturarrangementer.
Hvordan bidrager I til Ørestad Kulturdag:
Ørestad Bibliotek er både bibliotek for skolebørn, gymnasieunge og alle bydelens borgere, og vi prioritere at være med, der hvor udviklingen sker i bydelen. Vi har gennem en del år været medspiller i Ørestad Kulturdag som en del af idéudviklingen og projektgruppen. For biblioteket er Ørestad Kulturdag både en måde at møde borgerne, lære bydelens aktører at kende og netværke med de mange parter, som ønsker at udvikle Ørestads kultur og fritidsliv.
Hvad tænker du, når du hører årets tema: ”Ørestad i Bevægelse”?
Jeg tænker, at det er spot on. Ørestads udbyggelse har igen taget fart, nye borgere kommer til, og nye foreninger og tiltag skyder frem. På biblioteket vil vi gerne deltage i bevægelse og vise, at vi er et aktivt kulturhus i bydelen, som er til for borgerne, små som store.
Det bedste ved Ørestad
Mødet mellem naturen og byen, mellem det traditionelle amager og det nybyggede Ørestad. En sprit ny bydel, et stenkast fra byens centrum, med en masse engagerede mennesker og med spændende samarbejder på tværs af bydelens borgere, erhvervsdrivende, institutioner og institutioner, som f.eks. Ørestad Kulturdag er et udtryk for.

nanna florang pedersen 2017Nanna Florang Pedersen. Er Shoppingcenter Coordinator i Field’s og har ansvaret for alle events i centret. Med i styregruppen for Ørestad Kulturdag. Bor selv i Ørestad Syd.
Hvorfor bidrager I til Ørestad Kulturdag?
Vi bidrager til Ørestad Kulturdag, fordi vi ser os selv som en del af fællesskabet og ønsker at deltage i de lokale aktiviteter. Vi vil gerne være med til at vise, hvad Ørestad kan byde på. Tidligere var Field’s et stort center på en mark, men nu er byen vokset op omkring os, og vi ønsker at tage del i den, ligesom vi i år har startet Field’s Charity, som hvert kvartal donerer 10.000 kr. til et lokalt projekt/organisation/klub i Ørestad. Vi vil også gerne være med til at gøre Ørestad til en unik destination, skabe oplevelser for de lokale beboere og gøre Ørestad mere eftertragtet for nye beboere.
Hvad tænker du, når du hører årets tema: ”Ørestad i Bevægelse”?
Jeg tænker på, hvor meget der er sket ude i Ørestad og hvor meget, der kommer til at ske. Det er lige nu, at vi skal vise, hvad vi som bydel kan byde på.
Det bedste ved Ørestad
Kombinationen mellem by og land. Du har fælleden på den ene side og byen på den anden, og sammen skaber det en rigtig smuk synergi. Derudover er Ørestad en bydel med mange interessenter, som hver især er gode til at vise, hvad Ørestad kan byde på.

timo hoffman 2017Timo Hoffman.  Ejer af Timo&Co som består af 5 restauranter, hvoraf tre af dem ligger i Ørestad. Bor med sin familie i Ørestad City.
Hvorfor bidrager I til Ørestad Kulturdag?
Fordi jeg tror, at enhver by, stor som lille, indimellem har rigtig godt af en stor “havefest”. Jeg tror det styrker forståelsen af, hvor man bor og færdes.
Hvad tænker du, når du hører årets tema ”Ørestad i Bevægelse”?
Nu har jeg været med herude siden 2010, og man kan i den grad tale om en bydel i bevægelse. Det har været, og er fortsat, fuldstændig fantastisk og enestående at opleve den transformation, der er i spil herude. Og nu kommer så næste bølge af udvikling af Ørestad i form af en masse gode, sociale initiativer, og der bliver arbejdet lidt mere “kosmetisk” med byen synes jeg godt man kan sige.
Det bedste ved Ørestad
Den føromtalte transformation synes jeg er meget spændene at være en del af, for det tricker et eller andet i mig – det synes jeg er fedt.

Se www.orestadkulturdage.dk for beskrivelser af alle aktiviteterne og hvor du kan finde dem.

kulturdag

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 1782

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk