• Henriette Kragh Jacobsen (tekst og fotos)
  • Kultur

Den måske hyggeligste Ørestad Kulturdag nogensinde

oex17 0309God og intim stemning prægede Ørestad Kulturdag 2017

oex17 moleplads kulturdag• Rigtig mange i alle aldersklasser havde fundet vej til Molepladsen for enden af Richard Mortensens Vej, hvor årets Ørestad Kulturdag fadt sted lørdag 2. september.
Alle boder og telte var samlet, så der opstod en intim og hyggelig stemning. Flere talte om, at det er sådan, kulturdagen bør arrangeres. Nemlig tæt, hyggelig og intens.
"Det giver en god stemning, og alle aktiviteterne bliver synlige for deltagerne. For eksempel sidder jeg her midt på pladsen og spiller, og alle får en oplevelse ud af det," siger for eksempel Benjamin Aggerbæk, musiker og arrangør af kulturdagens musikprogram.

Bevægelse på flere planer
Temaet for dette års Ørestad Kulturdag var ’Ørestad i bevægelse’. Således kunne man bevæge sig i sæbekassebil, waterball, kano, hoppeborg, på en rodeotyr eller gå i gang med jonglering, akrobatilk og linedans.
Man kunne bevæges af et musikprogram med bl.a. Takt&Tone, Poul Banks, Tobias Trier og Benjamin Aggerbæk.
Og man kunne bevæge andre med rørende priser på loppemarkedet.
Blandt de mange andre aktiviteter kan nævnes dragebygning, yoga workshop, loppemarked, graffiti workshop, danseforestilling, bumperballs, guidede ture, klovnen Knud og naturligvis det legendariske anderæs.

I den kreative workshop ’Lad fuglene komme flyvende’ hjalp Julie Dufour børnene med at skabe flotte papmachefugle.
”Her kan man lave sin egen Ørestad-fugl. Vi fortæller børnene om de fugle, der forsvinder fra området og også dem, der kommer hertil. Hærfuglen er én af de fugle, der nu ser ud til at have slået sig ned her. På den måde sætter vi fokus på klimaforandringerne og fortæller børnene, hvordan det for eksempel påvirker fuglelivet her, hvor de bor”, fortalte naturformidler Julie Dufour.

Midt på pladsen var der bl.a. pilefletning og hacklab med Ørestad Bibliotek, hvor børnene kunne bygge fremtidsmaskiner. Da Ørestad Avis kom forbi var børn i fuld gang med at skabe computerstyret elektronisk musik. Anna Bjørklund fra biblioteket fortalte, at de tilbyder hacklabs hver onsdag i ulige uger kl. 18.00-21.00 på biblioteket. Alle fra fem år og op er velkomne.

 

oex17 djaevlespilDyb koncentration ved djævlespillet. I cirkus workshoppen blev børnene inviteret ind i manegen af cirkusartisterne Zora og Katja. Her kunne børn i alle aldre lade sig udfordre med djævlespil, jonglering med kegler, akrobatik, og gå på line.

oex17 Musik’Takt og Tone' med Benjamin og Lone Band’ underholdt med kendte børnesange.

oex17 haerfuglElvira Bonavida på 5½ år lavede en flot hærfugl.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

oex17 saebekasseloebMikkel på 6½ år i sæbekasseløb med mor Stine. Blandt de mange aktiviteter, der morede både børn og voksne, var et forhindringsløb i en sæbekassebil. Den er bygget af Patrick Fritz, der bor i Porthuset med sin familie og for få måneder siden startede virksomheden ØrestadHandyman.dk. ”Jeg var blevet arbejdsløs og fik lyst til at starte mit eget firma. Jeg er altid i gang med at lave forskellige ting, så jeg er glad for at være med på kulturdagen. Hvis det er muligt, vil jeg helst holde mig til at lave noget i Ørestad, for det giver mig en fleksibilitet at kunne arbejde her, men det er også bare mest fedt at lave noget lokalt”, synes Patrick Fritz.

oex17 FunballNiels på 7 år syntes, det var sjovt at prøve en waterball. Søen for enden af molepladsen blev flittigt brugt til kajaksejlads, og én af de andre aktiviteter, der tiltrak mange børn, var waterballs. Inde i de store luftfyldte bolde kunne børnene kravle, gå eller løbe uden at blive våde. Det så ikke så let ud, men helt sikkert sjovt.

oex17 pileflet 0317

oex17 grafitti 0320Lauritz Hansen aka LZHN DK lavede graffitiworkshop for unge fra 8 år og opefter. Her kunne man udfolde sig med skitser, farver og malerdåser på en stor flade.

kulturdag

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 1778

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk