• Redaktionen
  • Kultur

Moderne Kunst i Amager Centret

soeren huettel proces ffkd I Amager Centret har et nyt solbeskinnet kunstværk set dagens lys i påsken. Ny udstillingsplatform tilbyder kunst til shoppingkunderne.

Her har kunstner Søren Hüttel etableret et nyt lysværk som en del af udstillingsplatformen ’FABRIKKEN Afd. AC’ - et samarbejde mellem amager Centret og FABRIKKEN for Kunst og Design på Sundholm. Formålet er at skabe møder mellem kunst og borgere på Amager på covid-19’s præmisser.

Søren Hüttels lysværk hedder ”Dee-dee-dee, dee-dee - Dah-dah-dah, dah-dah”. Det leger med arkitekturen i Amager Centret i kraft af lyskasser og en strålende sol på en malet væg. Med æstetik inspireret af reklameverdenen, minder de farverige billeder, catchy tekster og klare farver om det gode liv med rejser, sommer, sol og frihed.
Det gode liv og popkultur er ofte til stede i Søren Hüttels værker. Han er kendt for at blande minder fra eget liv og opvækst i et stort mix med referencer til b-serier fra 80´erne, palmer, fest, klare farver og musik.

Søren Hüttels værk er nummer to i en række af midlertidige kunstværker på udstillingsplatformen i Amager Centret. Flere værker er på tapetet i løbet af 2021, hvor bl.a. Esben Weile Kjær er en del af programmet. Det er også planen at FABRIKKEN Afd. AC skal byde på events, når pandemien er på retur.

Udstillingsplatformen i shoppingcenteret gør det muligt for publikum at se kunst under coronanedlukningen, og det glæder direktør Charlotte Malte fra FABRIKKEN for Kunst og Design.
”Vi er stolte over at vi igen i samarbejde med Amager Centret giver publikum mulighed for at se god kunst, selv i en tid, hvor de traditionelle kunstinstitutioner er lukket. Fonden FABRIKKEN for Kunst og Design arbejder aktivt med, hvordan vi kan gøre kunsten tilgængelig, trods de begrænsninger pandemien skaber," siger hun.

Læs mere om ’FABRIKKEN Afd. AC’ på FABRIKKEN for Kunst og Designs hjemmeside: www.ffkd.dk, hvor programmet løbende opdateres.

Fakta
FABRIKKEN Afd. AC er initieret af FABRIKKEN for Kunst og Design i samarbejde med Amager Centret. Projektet er støttet af 15. Juni Fonden, Statens Kunstfond, Amager Øst Lokaludvalg og Det Obelske Familiefond og Amager Centret. FABRIKKEN for Kunst og Design er Danmarks største atelierfællesskab, hvorfra over 60 kunstnere og designere dagligt skaber kunst til ind- og udland. FABRIKKEN tilbyder attraktive faciliteter for kunstproduktion i Hovedstaden og arbejder for at styrke vilkår for kunstproduktion. FABRIKKEN faciliterer desuden de tre residency-programmer FAIR, FIDA og World Wide Air og er afsender på den internationale kunstbiennale Alt_Cph.

fabrikken, søren hüttel, Amager Centret

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 1821

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk