• Redaktionen
  • Ørestad

Politisk udvalg i krisemøde om Ørestad Skøjtehal

skoejtehal 2998Kultur- og Fritidsudvalget holder torsdag et usædvanligt ekstraordinært møde, hvor Copenhagen Lions driftsaftale for Ørestad Skøjtehal er eneste punkt på dagsordenen

• Kultur- og Fritidsudvalget mødes torsdag til et ekstraordinært møde, hvor Ørestad Skøjtehal er eneste punkt på dagordenen. Et dagsordenspunkt, som i øvrigt er fortroligt, ligesom selve mødeindkaldelsen ikke er at finde på kommunens hjemmeside.
"Det er kun sket ganske få gange i mine 12 år som medlem af udvalget, at vi er blevet indkaldt på denne måde", siger Socialdemokratiets kulturordfører Simon Strange.

Revisionsrapport
Han kan ikke udtale sig om hvad udvalget skal drøfte. Men onsdag afleverede Intern Revision i Københavns Kommune sin rapport om forholdene i Ørestad Skøjtehal, herunder forenigen Copenhagen Lions forvaltning af den driftsftale for hallen, som de har haft i cirka et år. For tre uger siden opsagde Københavns Kommune driftsaftalen med Copenhagen Lions, men den udløber først efter seks måneder. Det er muligt at udvalget nu er indkaldt fordi der er kommet så alvorlige forhold frem i revisonsrapporten, at driftsaftalen kan opsiges med øjeblikkelig virkning. Det kan Ørestad Avis dog ikke få bekræftet før mødet finder sted.
"Jeg kan ikke udtale mig om sagen lige nu, og kender heller ikke indholdet i dagsordenen. Men helt genrelt vil jeg sige, at Det allervigtigste for Socialdemokratiet er, at Københavns børn og unge kan bruge vores idrætsfaciliteter. Er der tvivl om foreningenernes driftsaftaler, må vi skride ind og overtage driften, i hvert fald indtil vi finder en ny forening der kan og vil stå for den," siger Simon Strange (S).
Også kulturordfører Jens-Kristian Lütken (V) ønsker først og fremmest ro om sagen.
”Som medlem af både kultur- og fritidsudvalget og revisionsudvalget er det et krav fra min side at der bliver ryddet op, og at der kommer ro omkring Ørestad Skøjtehal," siger han til Ørestad Avis.

Uro og ballade
Det var Kultur- og Fritidsforvaltningen, som i august måned tog opsagde driftsaftalen med Copenhagen Lions. Det skete på grund af for mange 'sager'.
Utilfredse forældre har i gennem længere tid klaget til både kommune og medier om bl.a. manglende børneattester, adgangsforbud for bestemte personer og manglende udstyr til ungdomstræningen. Der har også været utilfredhed omkring fordelingen af træningstider og åbningstiden for offentligt skøjteløb.
Den seneste udvikling kunne tyde på, at der er fundet flere kritisable forhold. Det vides ikke hvad der står i den fortrolige revisionsrapport. Men et notat fra forvaltningen nævnes der bl.a. en ubetalt el-regning på godt 136.000 kroner. Adgangsforbuddet for enkeltpersoner har også været uberrettiget, og desuden kan forvaltningen ikke godkende regnskabet for 2016.

Stadig dialog
I maj måned fik Copenhagen Lions ny bestyrelse med bl.a. ny formand og næstformand.
For blot to uger siden fortalte næstformand Esben Sloth, at skøjtehallen igen var inde i en god udvikling, og at der var fornyet dialog med kommunen.  Balndt andet om det uventet høje elforbrug i skøjtehallen, som har drænet klubbens kasse.
"Møderne i denne uge varsler selvfølgelig ikke godt. Men vi har stadig en god dialog med Kultur- og Fritidsforvaltningen, og vi håber stadig at vi kan få en løsning, også på økonomien," siger Esben Sloth.

Klubben fortsætter
Hvis klubben mister driftsaftalen, fortsætter Copenhagen Lions som ishockey- og skøjteklub i Ørestad.
"Selvfølgelig gør vi det. Vi kan dog ikke love at driften af hallen bliver lige så fleksibel som i dag. Jeg ved for eksempel ikke om kommunale driftsfolk vil stå for at afholde is-disco lørdag aften," siger Esben Sloth.
"Men vi vil stadig være en lokal klub, og vi vil stadig tilbyde alle børn i Ørestad en klub at skøjte og spille ishockey i".
Copenhagen Lions førstehold spillede i øvrigt to kampe i 1. division denne weekend. Det blev til et 1-4 nederlag til Herning og en 4-3 sejr over Jutland Vikings.

Håber på
foreningsdrift igen
Både Jens-Kristian Lütken (V) og Simon Strange (S) håber at driften af Ørestad Skøjtehal igen kan blive varetaget af en forening.
"Det er langt bedre at det er foreningslivet der driver idrætsfaciliteterne fremfor kommunale medarbejdere. Jeg håber at vi hurtigst muligt kan finde nogle som er interesseret i at drive hallen. Alle muligheder er tilstede for at skabe et fantastisk skøjte- og ishockeymiljø i Ørestad, derfor er det ekstra ærgerligt at der har været så meget uro omkring skøjtehallen,” siger Jens-Kristian Lütken.
Simon Strange (S) mener at der lige nu er brug for den ro og stabilitet, som kommunal drift kan give.
"Men på sigt går vi da ind for driftsaftaler med foreninger. Det fungerer fremragende mange andre steder i byen, og kan helt sikkert også komme på tale i Ørestad Skøjtehal igen," siger han.

ørestad skøjtehal, copenhagen lions

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 3763

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk