Rejsegilde på flere almene boliger i Bellakvarter

bellakvarter skyttehuse rejsegildeTirsdag 3. oktober 2017 holdt boligselskabet fsb rejsegilde for anden etape af et byggeri på 239 almene boliger i Bellakvarter i Ørestad

• Rejsegildet var for 49 familieboliger ud til C.F. Møllers Allé. Første etape bestod af 62 familieboliger og 10 særligt små, billige boliger.  
fsb bygger i alt 217 familieboliger på 55-115 kvm. og 22 særligt små, billige boliger på 35 kvm.  
fsb forventer også at skulle bygge 171 ungdomsboliger.
"Ikke nok med at der i Bellakvarter bygges både ejer-, andels- og lejeboliger – nej, vi ryster posen ekstra godt, fordi fsb’s almene boliger fordeles i blokke rundt om på området blandt de andre boformer. Vi placerer med andre ord ikke de almene boliger, vi skal bygge, ét sted i Bellakvarter. Vi er med til at bygge en blandet by – det er helt tydeligt i dag, hvor vi fejrer en ny etape et andet sted end sidst”, sagde fsb’s formand Steen Søndergaard Thomsen.  

bellakvarter almene fsbSådan fordeler de almene boliger sig i Bellakvarteret. Det er fsb som står for opførelsen af alle 239 boliger. Ejendommen som havde rejsegilde 3. oktober ligger ved Bellarækkerne og ud til C.F. Møllers Allé i den vestlige ende. (Illustration: fsb)Tæt bymiljø
Skyttehusene er inspireret af Københavns gamle kvarterer og opbygges derfor i tætte bymiljøer i 5-6 etagers højde i et helt nyt bykvarter med boliger, erhverv og butikker, og hvor de grønne friarealer er trukket ind mellem bygningerne.
Københavns Kommune har et mål om at opføre 8000 nye almene boliger frem mod 2027.  Almene boliger udgør i dag ca. 20 % af den samlede boligmasse i Københavns Kommune.

Fakta

Skyttehusene I Bellakvarteret

Forventet husleje
Den forventede husleje for familieboligerne er 5500 kr. - 11.600 kr. Den forventede husleje for de små, billige boliger er 3500 kr.

Forventet indflytning
Familieboliger: sommeren 2018, de sidste i 2020. Små, billige boliger: sommeren 2018, de sidste i 2020.

Samarbejdspartnere
Totalentreprenør er HHM A/S, arkitekt dispositionsforslag: arkitekt Vilhelm Lauritzen A/S, arkitekt hovedprojekt: AI A/S, Ingeniør: Arne Elkær A/S.  Solstra Development er delegeret bygherre.

Bellakvarteret

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 2923

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk