Ny ishockeyklub rykker ind i skøjtehallen

skoejtehal 2998Stor forvirring, da Copenhagen Lions 'lukkede' Ørestad Skøjtehal lige før efterårsferien. Kommunen genåbnede offentligt skøjteløb i mandags 16. oktober

• "Ørestad Skøjtehal lukker ned for enhver form for aktivitet, der ikke kan drives af frivillige brugere fra og med lørdag d. 14. oktober 2017".
Sådan skrev ishockey- og skøjteklubben Copenhagen Lions forleden i en pressemeddelelse, og i lørdags 14. oktober var der således ingen offentlige skøjtetider i hallen.
Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning reagerede hurtigt på udmeldingen, og skøjtehallen genåbnede mandag 16. oktober. Som et plaster på såret over for hallens brugere var der gratis skøjtetid klokken 13-15 hele efterårsferien.

Ønsker ny forening
Kommunen har indsat sit eget tekniske personale, efter af Copenhagen Lions nu endegyldigt er ude af driftsaftalen med kommunen. Klubben og kommunen har i flere månederværet uenige om driften, og samtidig har en revisionsrapport vist at Coppenhagen Lions havde rod i regnskaberne. Indtil videre drives hallen altså af kommunen selv. Men står det til Jens-Kristian Lütken fra Venstre, skal der findes en ny forening, der kan drive hallen.
"Venste, og vist nok også andre partier, ser gerne at hallen frives af en forening. Det fungerer fint andre steder i byen, og kan selvfølgelig også lade sig gøre i Ørestad", siger han.

Anspændt stemning
Ørestad Skøjtehal har efter sigende landets bedste isanlæg og den bedste og hårdeste is. Andre klubber vil meget gerne ind i hallen, og 1. november begynder en ny ishockeyklub at træne i Ørestad Skøjtehal. Den hedder Copenhagen Falcons. Falcons og Lions skal således deles om træningstiderne i hallen.
Når Falcons starter med at træne i hallen, vil de blive nøje fulgt af forældre og frivillige i Lions. Man vil gerne se, om klubben "nu også er en klub for familier og børn i Ørestad', som en forælder siger.
Andre anonyme kilder fortæller til Ørestad Avis, at Falcons har høje ambitioner og en meget elitepræget tilgang til at være ishockeyklub. Forældre til børn i Copenhagen Lions frygter, at der bliver færre træningstimer til dem, og at børne- og ungdomsarbejdet generelt neddrosles i Ørestad.
"De (Falcons, red.) er kun interesserede i de fire-fem  bedste spillere på et børnehold, og gider ikke alt det sociale og lege-orienterede", siger en forælder.

Åbent udbud
Jens-Kristian Lütken (V) kender godt til Copenhagen Falcons, og mener godt at den klub på sigt kunne få driftsaftalen.
"Men det skal selvfølgelig foregå i en helt åben udbudsproces, hvor alle har mulighed for at byde ind", siger han. Om Copenhagen Lions også kan komme i betragtning, ved han ikke. Dertil har problemerne med klubben indtil nu været for store.
"Klubben  har lige nu en politianmeldelse og en kritisk revisionsrapport imod sig. Men hvis de lever op til reglerne i Folkeoplysningsloven, så kan de søge på lige fod med andre."
Han frygter ikke umiddelbart for skøjtetilbuddet til de cirka 150 Ørestadbørn, som idag træner med Copenhagen Lions.
"Der skal være plads til to klubber med hver sin profil. Hvem ved, kan måske endda give nogle fordele for idrætten i Ørestad," siger han.

ørestad skøjtehal, copenhagen lions, copenhagen falcons

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 4068

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk