Udvalg truer med at smide Copenhagen Lions helt ud af skøjtehallen

skoejtehal juniorkampFolkeoplysningsudvalget stiller Copenhagen Lions ultimatum. Foreningen får inddraget alle træningstider i Ørestad Skøjtehal, hvis den ikke inden 1. februar har afholdt ny generalforsamling, foretaget nyvalg til bestyrelsen og indsendt godkendt regnskab

Det har Folkeoplysningsudvalget i Københavns Kommune besluttet på et møde. Folkeoplysningsudvalget kræver også, at en nyvalgt bestyrelse vedtager en genopretningsplan for deres forretningsgange. Hvis det ikke sker, mister Copenhagen Lions som sagt sin status som folkeoplysende forening.

Dermed mister klubben både sit foreningstilskud og sine skøjtetider i Ørestad Skøjtehal.

”Der er ikke noget, der ligger mig mere fjernt end at fratage en forening muligheden for at dyrke idræt i kommunes idrætsanlæg. Men I dette tilfælde har det imidlertid været umuligt at få Copenhagen Lions til at rette op på de alvorlige fejl, de har begået i forbindelse med regnskabsførelsen og driften af Ørestad Skøjtehal. Københavns Kommune har tilbudt foreningen, at der indkaldes en mægler, men foreningen har ikke været interesseret i det tilbud,” siger formanden for Folkeoplysningsudvalget, Rikke Lauritzen (EL). Hun er også medlem af Kultur- og Fritidsudvalget.

Udvalget tilføjer i sin nye afgørelse, at 'Copenhagen Lions har nægtet at forlade isbanen på trods af besked fra kommunens personale, hvilket betød, at en anden ishockeyklub ikke kunne træne'.

Den anden klub er  Copenhagen Falcons - en ny skøjte og ishocekyklub som kæmper om de samme skøjtetider som Copenhagen Lions. Men Copenhagen Lions har indtil videre langt de fleste medlemmer, bl.a. over 100 børn og unge. De vil stå uden skøjte- og ishockeytræning, hvis Folkeoplysningsudvalget smider Lions ud.

Sagen kort:
Den 31. august i år besluttede Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune at opsige driftstalen med Copenhagen Lions og hjemtage driften af Ørestad Skøjtehal. Forud for dette havde foreningen holdt møde med forvaltningen, og forklaret at der var byggefejl og tekniske fejl i skøjtehallen, som betød at klubben skulle betale tårnhøje el-regninger. Samtidig blev foreningens driftsaftale med kommunen undersøgt. Og 21. september besluttede Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune at politianmelde Copenhagen Lions på baggrund af en rapport fra kommunens interne revision. Samtidig skærpede forvaltningen opsigelsen af Copenhagen Lions’ driftsaftale med kommunen på grund af mislighold, hvilket betød, at foreningen blev frataget retten til at drive Ørestad Skøjtehal fra 1. januar 2018. Københavns Kommune overtog i november driften af Ørestad Skøjtehal halvanden måned før planlagt, fordi Copenhagen Lions, der drev skøjtehallen i opsigelsesperioden, ifølge Kultur- og Fritidsforvaltnigen brød sine aftaler med kommunen.

Ny ishockeyklub rykker ind i skøjtehallen

Revisionsrapport kritiserer både ishockeyklub og forvaltning

Politisk udvalg i krisemøde om Ørestad Skøjtehal

Ishockeyklub og kommune igen i dialog

ørestad skøjtehal, copenhagen lions

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 3809

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk