200 gratis p-pladser på Center Boulevard

Center Boulevard Parkering Online

Træt af høje p-priser i Ørestad. Omkring en kilometer af Center Boulevard kan bruges til parkering helt lovligt

 ・En læser af Ørestad Avis har gjort os opmærksom på, at rabatten mellem Center Boulevard og cykelstien anvendes til parkering på trods af, at der er tydelig skiltning på Center Boulevard med standsning forbudt.

Læseren har rejst sagen over for Københavns Kommune, der har forespurgt sig i Vejdirektoratet, hvordan skiltningen skal forstås i forhold til parkering i rabatten. Og svaret fra Vejdirektoratet er klokkeklart. Skiltningen med standsning forbudt gælder kun for standsning (og parkering) på selve kørebanen, men ikke i rabatten. Skal der være skiltning for parkering/standsning forbudt, kræver dette en særlig undertavle, der tydeligt viser, at standsning er forbudt i rabatten.

Men et sådan underskilt kan ikke umiddelbart anvendes på vejstrækninger, hvor hastighedsbegrænsningen er 60 km/t eller derover og strækningen på Center Boulevard har netop en hastighedsbegrænsning på 60 km/t. Ifølge Vejdirektoratet skyldes denne regel, at skiltets størrelse gør det umuligt at aflæse det med en hastighed på 60 km/t.

Masser af P-pladser
Rabatten på Center Boulevard forløber ifølge Google Maps over en strækning på godt 500 meter, og med rabat i begge sider af vejen bliver det en samlet længde til p-pladser på godt en kilometer. En længdeparkering fylder omkring fem meter, hvilket giver plads til 200 gratis parkeringspladser.

Københavns Kommune har i første gang overfor vores læser afvist at sætte underskilte op med henvisning til reglerne på området og hastighedsbegrænsningen på 60 km/t. Men Vejdirektoratet gør i sit svar til Københavns Kommune opmærksom på, at det er muligt at sætte et standsning forbudt i rabatten-skilt op, men så skal skiltet have sin egen stander og en størrelse, der gør skiltet læsbart ved 60 km/t. Københavns Kommune er endnu ikke vendt tilbage på vores henvendelse om den fremtidige skiltning på Center Boulevard.

parkering

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 5085

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk