Kort Nyt - Asgers Taghave, Sportschef søges, Naturløb og bankchef

asgers taghave fremvisningKort Nyt: Beboergruppen som vil etablere Asgers Taghave i Ørestad Syd havde forleden besøg af Adm. direktør Anne Skovbro fra By & Havn.

Anne Skovbro besøgte det sted, hvor lokale ildsjæle arbjeder for at anlægge tagfarmen Asgers Have. Planen er at anlægge haven på taget af By & Havns kommende p-hus ved Himmelbyen. Her skal der være både restaurant, madskole, økohaver, gadekær m.m.
"Vi er utroligt glade for den støtte vi har fået, og al den interesse der har været for projektet. Det har helt klart givet os mod til at fortsætte. Vi er også dybt taknemmelige for at Amager Vest Lokaludvalg så helhjertet har valgt at bakke op om projektet," skriver de tre initiativtagere, Andreas Petersen, Mira M. Cordsen og Nick Vikander, i et indlæg i Ørestad Avis
Der kommer til at koste en del penge at  bygge tagfarmen. Især hvis den skal inkludere både spisested, forsamlingsrum, plads til at dyrke grøntsager og opholde sig. Lige nu undersøger initiativgruppen i samarbejde med By & Havn muligheden for finansiering, og skabe politisk opbakning bag projektet.  
Man kan støtte underskriftsindsamlingen (Opfør Amagers første tagfarm i Ørestad Syd - Skrivunder.net), og man kan læse mere om projektet vor hjemmeside (Asgershave.dk) eller ved at følge vor Facebook-side.  

K vil gå videre med pendlerparkering
Et forslag fra De Konservative på rådhuset, om at lave parkeringsordning for pendlere i Ørestad, bliver nu fremsat til politisk behandling. Forslaget vil betyde at pendlere skal kunne parkere i Ørestads p-huse til en særlig pris. Beboere og erhvervsdrivende i Ørestad skal ikke kunne bruge ordningen. Forslaget har været forelagt By & Havn, som oplyser, at der samlet set er en ledig kapacitet i Ørestad på cirka 800 parkeringspladser i dagtimerne klokken 7-17, som kan indgå i en forsøgsordning. Ifølge Jakob Næsager (K) skal ordningen afprøves først i Ørestad, og hvis det fungerer, kan det blive rullet ud andre steder i byen.

Paddesikring godkendt
Om kort tid begynder bygherren for Fælledby på Amager Fælled at bygge et 430 meter langt stendige, som skal være nyt levested for områdets padder - især den fredede Stor Vandsalamander. Miljøstyrelsen netop godkendt, at padderne kan indsamles og flyttes til de nye levesteder.
Miljøstyrelsen har i sin afgørelse lagt vægt på, ’at dispensationen ikke hindrer opretholdelse af arternes gunstige bevaringsstatus, da ganske få, om nogen, individer formodes at gå tabt’. Faktisk skriver Miljøstyrelsen, at etableringen af nye levesteder og flytning af padderne, vil betyde at "levevilkårene for stor vandsalamander forbedres". 

En halv million nye Hunde(lorte)poser
GFS (Sekretariatet for alle Ørestads grundejerforeninger) har fået produceret en halv million Ørestads-mærkede hundeposer, som nu opsættes i standere i hele bydelen. En halv million poser svarer ifølge GFS til cirka ét års forbrug. Eller 9.600 om ugen!
"Vi oplever desværre også til tider, at hundepose-standere bliver tømt for rub og stub på én gang. Det er ikke så betænksomt. Men vi holder øje med, hvor der er tomt, og fylder op efter behov," skriver GFS i en nyhed på Facebook.

Kunsthistorier
Kunsthistorier er en helt ny guide, der inviterer københavnerne og byens gæster til at hoppe på cyklen eller tage metroen og opleve kunsten på ruten fra Kgs. Nytorv til Ørestad. Kunsthistorier er udviklet som en del af projektet Tourism Moves fra Wonderful Copenhagen som siden 2019 har arbejdet på at udvikle potentialet for at få flere besøgende til Ørestad.
Ruten er spækket med både gamle og nye kunstværker, og sætter fokus på, hvor meget kunst og kultur der faktisk er at opleve, ganske gratis, lige uden for døren i nærmiljøet. Ved at opleve værkerne på ruten gennem guiden, udvides ikke kun kendskabet til selve kunstværkerne, men også identiteten, nysgerrigheden og kendskabet til de nærområder, publikum føres igennem. Følg med på Instagramprofilen kunst.historier eller se mere på visitcopenhagen.dk/kunsthistorier

falcons ishockey dec 2020Copenhagen Falcons søger ny sportschef
Copenhagen Falcons i Ørestad er på nuværende tidspunkt Danmarks 4. største ishockeyklub målt på antal medlemmer (Ca. 400 medlemmer ved udgangen af 2020). Og nu søger klubben en ny sportschef.
"Du har opnået en stor passion for sporten igennem mange års virke enten som spiller eller træner, og du har mod på at lede en forening i rivende udvikling," skriver klubben bl.a. i stillingsopslaget. Det daglige arbejde for sportschefen bliver alsidigt. Chefen skal følge ungdomstræningerne og sparre og udvikle træningsmiljøet, lave sæsonplanlægning, afholde trænermøder og intern træneruddannelse. Rekruttere nye trænere, holde forældremøder og bestyrelsesmøder, og være bindeliddet til Dansk Ishockey Union. Osv. osv!
Løn og pension efter kvalifikationer. Man kan sende sin ansøgning til Louise Helt på e-mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. senest 31. marts 2021.
P.S. Copenhagen Falcons søger også en kioskoordinator, som kan holde det store overblik over aktiviteterne i skøjtehallen i dagstimerne, lige fra koordinering af istider til planlægning af besøg fra Ishockeylandsholdet og salg af kioskvarer. Send CV til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. senest 21. April
 
Gå Med - igen
Det er nu tilladt at færdes udenfor i forsamlinger på op til 10 personer. Det glæder Jeff Priis, leder af Gå Med ture i Ørestad og omegn. De populære ture starter igen søndag 28. marts. Fælge med på Facebook: Gå Med.
 
amagerloebet bynaturOpdag bynaturen på Amager i nyt familieløb
Hvordan kan insekter bedst lide at bo? Og hvordan kender man forskel på et fyrretræ og et grantræ?  Det er nogle af spørgsmålene i det spritnye Amagerløbet, der handler om bynaturen på Amager. Løbet er for alle, men særligt for de 5-9-årige børn. Det er gratis at være med, og man behøver blot en smartphone for at deltage. Hele ruten med bynatur-quizzen ligger tilgængelig for alle på appen Woop, som fungerer som et slags digitalt natur-skattekort gennem hele turen.
Amagerløbet starter uden for Kvarterhuset på Jemtelandsgade, og målet er Naturværkstedet Kløvermarken, hvor der er en lille præmie til alle, der har fuldført løbet. Undervejs er der 14 stop med quizspørgsmål om bynaturen på Amager. Turen er på ca. 1,2 kilometer og tager 1-2 timer alt efter hvor længe man udforsker de forskellige stop på vejen. Spørgsmålene er udarbejdet i samarbejde mellem kulturmedarbejderne fra Kvarterhuset, Kulturhuset Islands Brygge, Børnekulturhus Amar og Solvang Bibliotek og Børne- og ungeforvaltningens indsats ’Børnehaver, Natur & Miljø’. Fremover kommer der flere naturløb rundt omkring på Amager med forskellige temaer.  F.eks. planteworkshops og udstillinger om naturen for og af børn og deres familier.
Sådan er De med:
Download app’en Woop i App Store eller Google Play. Gå til indgangen af Kvarterhuset på Jemtelandsgade 3. Start app’en og log ind. Find jagten ”Amagerløbet - bynatur”. Følg kortet og besvar de spørgsmål, som dukker op på skærmen. Appen skal være åben under hele løbet. Amagerløbet ligger på Woop frem til 12. april og det er gratis at deltage.

Er De stresset?
Hvor meget sover De om natten? Er De ensom? Hvor mange minutters motion får De om dagen? Spørgsmål som disse landede i begyndelsen af februar i postkassen hos 24.500 tilfældigt udvalgte københavnere over 16 år – enten i e-Boks eller via brev. Det er fjerde gang, at københavnerne er med i den landsdækkende undersøgelse ”Hvordan har du det?” – også kendt som Sundhedsprofilen. Man kan stadig nå at deltage. Undersøgelsen løber frem til 12. maj. Et af de nye emner i dette års undersøgelse er Corona. Der bliver også spurgt til brugen af snus, udfordringer med at få børn, samt selvmordstanker. Undersøgelsen er den største spørgeskemaundersøgelse om sundhed i Danmark. Detagerne er med i lodtrækningen om præmier. Resultaterne fra undersøgelsen forventes offentliggjort i starten af 2022.

sebastian k tiedgen spar nordLokalkendt afdelingsdirektør i spidsen for Spar Nord Kongelundsvej
35-årige Sebastian Tiedgen skal stå i spidsen for Spar Nords afdeling på Kongelundsvej 267. Han kommer fra en stilling som filialdirektør i selvsamme afdeling, da den var en del af BankNordik.
Færøske Bank Nordik overtog den krakkede Amagerbankens afdelinger i 2011. men nu har Bank Nordik trukket sig ud af det danske marked. Spar Nord har pr. 1. februar overtaget Bank Nordiks 11 afdelinger i Danmark. 
"Afdelingen har hidtil kun serviceret privatkunder, men nu hvor vi fremover er en del af Spar Nord, får vi mulighed for at byde erhvervskunder velkommen i banken, og her ser vi et stort potentiale," udtaler Sebastian Tiedgen. Han bor privat i et hus på Amager med sin familie.
Bank Nordik havde også en afdeling på Rued Langgaards Vej i Ørestad Nord. Det er uvist om denne afdeling fortsætter.

copenhagen falcons, asgers have, bank nordik, spar nord, sebastian tiedgen

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 1187

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk