En løbebane i bytte for en ottemandsbane?

orestadif idraetsanlaeg stenlager metroPlanlægningen af det nye idrætsanlæg ved Vestamager Station er  i gang. Socialdemokratiets ordfører er loren ved tanken om outdoor-faciliteter som skate- og parkourbaner.

“Nu har vi skrevet under på huskøbet. Så går alt det sjove arbejde med at vælge køkkenelementer og indrette rummene i gang,” siger Socialdemokratiets politiske ordfører Jonas Bjørn Jensen og ser ud over stenlagergrunden bag Vestamager Metrostation, der ligger hen som et goldt månelandskab og venter på at blive udbygget med kunstgræsbaner og et klubhus til Ørestad IF.

Kommunen købte grunden i december og får nøglerne til gitterporten ved årsskiftet 2021/22. Inden da skulle der gerne være lavet en plan for præcis hvilke faciliteter, idrætsanlægget skal have. Derfor havde Jonas Bjørn Jensen sat Henrik Paulsen og Thomas Sahl Kellberg, der er henholdsvis klubchef og fællesformand for Ørestad IF, stævne på Metrovej for at drøfte, hvad der er ‘need to have’ og hvad der er ‘nice to have’ på det kommende anlæg. 

Voksenbane
Øverst på ønskelisten står selvsagt den 11-mands kunstgræsbane, som idrætsforeningen har sukket efter i årevis.  

“Det er helt afgørende, hvis vi skal fastholde ungdomsspillerne, at vi kan tilbyde dem at spille på en ‘voksenbane’,” fastslår Thomas Sahl Kellberg.

orestadif idraetsanlaeg stenlager metro2Den første og foreløbige skitse til en mulig indretning af anlægget viser også netop én stor 11-mands bane og to 8-mands baner, der lige akkurat kan klemmes ind i den ovale cirkel, som metro-skinnerne tegner omkring arealet. For selv om arealet er stort, har det også sine begrænsninger, og det er uvist, om der er plads til at omkranse 11-mands banen med den 400 meter løbebane, som Ørestad IF også brændende ønsker sig. (Billedet viser hvordan der netop lige er plads til de i alt tre græsbaner - plus et evt. klubhus og omklædning mv.).

“Ville I være klar på at ofre den ene af de to 8-mands baner, for at få plads til løbebanen?” spørger Jonas Bjørn Jensen og efter et par sekunders betænkningstid svarer klubchefen og formanden med et samstemmende “ja.” 

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed 
Thomas Sahl Kellberg anerkender, at idrætsanlægget formentlig er underdimensioneret fra start. Med den konstante befolkningstilvækst i hele Ørestad kan én enkelt 11-mands bane hurtigt blive udfordret på kapaciteten. Men efter at have kæmpet for flere kunstgræsbaner i årevis er der ingen skuffelse at spore hos formanden. Tvært i mod.

“Alene det, at vi kan afvikle rigtige kampe og at vi får et klubhus som base for foreningen er en kæmpe sejr”.

Desuden er der ikke en finger at sætte på beliggenheden.

“Det er tæt på offentlig transport, men så tilpas tilbagetrukket, at vi ikke generer naboerne med hverken larm eller banebelysning”, siger klubchef Henrik Paulsen og peger i retning af Asger Jorns Allé, hvor kun beboerne i Himmelbyen har kig direkte til arealet. 

Utryghedsskabende skatebaner
Den lidt afsides liggende placering giver dog anledning til panderynker hos Jonas Bjørn Jensen, da snakken falder på, hvilke andre aktiviteter, der kunne puttes ind i anlægget. I Socialdemokratiets eget idrætsudspil frem mod denne uges forhandlinger om de overskydende budgetmidler, foreslår partiet ellers en pulje til bedre ‘outdoor-faciliteter’. Men han er skeptisk over for idéen om at bygge eksempelvis skate- eller parkourbaner på stenlagergrunden. 

“Vi skal være forsigtige at vi ikke får skabt et område der indbyder til at folk kommer udefra og hænger ud og ryger hash”, siger han og minder om hvordan Ørestad Street Hall har tiltrukket et uønsket klientel. 

Beboerne på banen
I stedet spørger Jonas Bjørn Jensen, hvad beboerne i Ørestad efterspørger. Altså udover kunstgræs og løbebaner. Den bold skyder Henrik Paulsen og Thomas Sahl Kellberg videre til beboerne selv. De påtænker nemlig at holde et virtuelt borgermøde i den nærmeste fremtid, og få indspark fra folk i nærområdet, som jo gerne skulle ende med at blive brugere af anlægget, når det står klar.

ørestad IF, idræt, thomas sahl kellberg, jonas bjørn jensen, Henrik paulsen

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 2502

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk