Kommunen støtter tagfarm, ungdomsklub og idrætsanlæg

ungdomsklub gruppefotoGennembrud for Ørestad: 
Ny politisk aftale betyder at der er støtte på vej til både tagfarmen Asgers Have, Ørestad Idrætspark og en permanent ungdomsklub.

Den politiske aftale er indgået i forbindelse med den såkaldte overførselssag, hvor partierne bag sidaste års budgetaftale har fordelt de ubrugte midler fra sidste år. De beløber sig til 845 mio. kr. Aftalen sender ikke mange millioner afsted til Ørestad i første omgang, men budgetpartierne har indskrevet tre vigtige Ørestad-projekter i aftalen, og senere skal der så bevilges penge til dem:

Tagfarm på p-huset Asger Jorn
Parterne er enige om, at Teknik- og Miljøforvaltningen og Økonomiforvaltningen går i dialog med By & Havn og initiativgruppen bag 'Asgers Have' med det formål at finde ud af, hvordan kommunen bedst kan hjælpe med at fremme og afklare projektet frem mod budget 2022.
asgers taghave L1020033Initiativtagerne til taghaven jubler på facebookgruppen 'Asgers Taghave- Tagfarm i Ørestad':
"Se nu lige her! Politisk opbakning til vores tagfarm projekt Asgers Have i Ørestad Syd! Vi tror på det og fortsætter med vores arbejde", skriver de bl.a.

 

 

orestadif idraetsanlaeg stenlager metro2Kunstgræsbaner, klubhus og omklædning i Ørestad Syd
Kommunen købte i 2020 et areal ved Metrovej øst for Amager Vest metrostation, og nu er partierne  enige om at afsætte midler til en planlægningsbevilling af en 11-mands kunstgræs- bane og to mindre baner med tilhørende klub- og omklædningsfaciliter på arealet. Med andre ord: Ørestad Idrætspark. Der afsættes 2,2 mio. kr. til en såkaldt planlægningsbevilling for 2021-2022. Mange ting skal besluttes. Skal der også være en løbebane? En skaterbane? Lys på banerne? Hvordan kommer man over eller under metroskinnerne ind til anlægget? Hvordan afskærmes metrotogene, når en bold bliver sparket øud af kommunen'?
Overborgmesteren var forleden ude på metrogrunden, for at fortælle om kommunens saatsning på flere idrætsfaciliteter. Han siger til Ørestad Avis:
"Ørestad og Amager er inde i en rivende udvikling, og mange børnefamilier vælger at blive boende eller slå sig ned her. Derfor er det helt oplagt, at vi bygger et nyt idrætsanlæg med blandt andet boldbaner og klubhus på den tomme grund ved Metrovej, som områdets børn og unge kan få glæde af. Idræt handler ikke bare om sundhed, men om at skabe en by i social balance, hvor vi får alle med. Idræt giver vores børn og unge – på tværs af baggrund og samfundslag – en mulighed for at blive en del af fællesskabet. Derfor er det helt afgørende, at vi får flere og bedre idrætsfaciliteter i København," siger Overborgmester Lars Weiss (S).

jesper christensen platformen 618Ungdomsklub på Skolen på Hannemanns Allé
Partierne er enige om at afsætte midler til inventar i forbindelse med tidlig opstart af ungdomsklub i Ørestad. Der afsættes 2,1 mio. kr. samlet på anlæg i 2021-2023 til inventar til tidlig opstart af ungdomsklub i Ørestad. Pengene skal gå til indkøb af inventar som fx møbler, værktøj, musikinstrumenter, kreative redskaber og computere, så klubben kan begynde i midlertidige lokaler. 
Kommunen arbejder på, at ungdomsklubben i opstartsfasen kan anvende ledige lokaler i Ørestad Skøjtehal, etablere samarbejde med lokale foreninger om brugen af Ørestad Streethal, lån af lokaler til eks. madkundskab og musik på de omkringliggende skoler i Ørestad. Det midlertidige tilbud om ungdomsklub i Ørestad kan starte til august.
”Jeg er så glad for, at Ørestads unge nu får deres egen ungdomsklub. Den har manglet. Og den kommer på et meget tiltrængt tidspunkt. De unges sociale liv og trivsel har været presset af et helt års nedlukning af det almindelige ungdomsliv. Jeg håber, at mange af Ørestads og Amagers unge vil bruge klubben, når den åbner til august. Aktiviteterne og indholdet bliver helt i top, når Vesterbro Ungdomsgård kan videreføre deres succesfulde koncept i Ørestad,” siger børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S).
Når den nye skole på Hannemanns Alle står klar i sommeren 2023, overflyttes og anvendes inventaret permanent på skolen, hvor der er disponeret areal til ungdomsklubfaciliteter. Det er gratis at gå i ungdomsklub i Københavns Kommune, og den nye klub i Ørestad vil kunne bruges af alle 14-18-årige unge fra hele Amager. Ungdomsklubben i Ørestad skal drives af den selvejende institution Vesterbro Ungdomsgård, som især har udviklet tilbud til unge københavnere indenfor dans, musik og kunst.
jens kristian luetken 2019I partiet Venstre er der også glæde over den nye klub:
”Jeg er glad for at der nu også kommer et tilbud til de unge i Ørestad der ikke er interesseret i idræt. Det er Vesterbro Ungdomsgård, der kommer til at stå for ungdomsklubben i Ørestad og det betyder at det bliver et fantastisk godt tilbud allerede fra dag 1. Vesterbro Ungdomsklub er nemlig alt andet end et gumpetungt kommunalt tilbud, så børn og unge i Ørestad kan godt begynde at glæde sig til efteråret, hvor klubben starter,” udtaler  Jens-Kristian Lütken (V).

Læs mere om den politiske aftale her: https://www.kk.dk/OF21

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 1125

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk