• Jakob Korshøj
  • Ørestad

Field’s inviterer på madspilds-aktiviteter i børnehøjde

fieldsmadspildField's og 'Too Good To Go' inviterer til læring om madspild for hele familien.

Frem til 12. september sætter Field’s sammen med madspildsappen Too Good To Go fokus på madspild gennem en række aktiviteter for hele familien i Field’s shoppingcenter. Det skriver Too Good To Go i en pressemeddelelse.

Tips om madspil er omdrejningspunktet for aktiviteterne i Field's, der er skabt for at sætte fokus på at mindske madspild i danskernes hjem.

Hvad kan man opleve?
Den ene aktivitet er 'Madpakkejagten', der er en skattejagt med poster, der gemmer sig rundt omkring i Field’s. Ved hver post kan du blive klogere på madspild, og til slut venter en lille gave til de dygtige skattejægere.

'Madspildstræet' er en anden aktivitet, hvor man kan dele sin egen viden om madspil og støtte et godt formål. På Metropladsen finder man i hele perioden et madspildstræ, hvor alle kan skrive deres bedste tip til at undgå madspild. Field’s donerer 1 kr. per tip til Fødevarebanken, der kæmper for at reducere madspild i Danmark.

Too Good To Go har derudover inviteret en række europæiske kunstnere til at lave hver deres plakat med madspild som tema. Sommeren over har plaktudstillingen været på mini-tour, og frem til 12. september kan man opleve plakaterne i Field’s.

dome indvielse1LÆS OGSÅ: Nu er kuplerne indviet

"Vi er forpligtede til at tage medansvar"
"Field's fylder meget i bybilledet, og derfor føler vi også en stor forpligtelse til at tage et medansvar for, at vi og vores mange andre gæster kan træffe gode valg og nyde en shoppingtur med en grøn vinkel på tingene. Derfor er det også naturligt, at vi engagerer os omkring madspild og sammen med Too Good To Go sætter fokus på, hvordan vi og vores kunder bedst muligt kan spille en aktiv rolle i at minimere madspild. Med denne kampagne håber vi, at vi på en sjov og engagerende måde kan øge vores kunders bevidsthed omkring, hvordan de med små tiltag kan være med til at gøre en forskel”, fortæller Shopping Center Manager, Thomas Thomsen.

Ifølge Miljøstyrelsen smider de danske husholdninger hvert år 247.000 tons spiseegnet mad i skraldespanden. Det svarer til, at en familie på to voksne og to børn smider 20% af deres indkøb ud - eller at hver femte fyldte indkøbsvogn ryger direkte i skraldespanden i stedet for på bordet.

"Field’s ønsker med aktiviteterne at give inspiration til, hvordan man kan bekæmpe madspild i hverdagen blandt andet med tips til, hvordan du laver en madpakke, der både er sund, lækker og helt uden spild," lyder det i pressemeddelelsen.

Foto: Too Good To Go

fields, miljø, madspild, toogoodtogo, miljøstyrelsen

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 2464

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk