• Jakob Korshøj
  • Ørestad

Alligevel ikke trafikheller på skolevejen i Ørestad Syd

naturpark soe skole kirstendegnPolitiet: Nej til to planlagte krydsningsheller i Ørestad Syd.

To krydsningsheller skulle øge trafiksikkerheden for skoleelever. Men politiet vil ikke give tilsagn. Kun et projekt for bedre oversigtsforhold ved P-hus Robert Jacobsen bliver gennemført.

Teknik- og Miljøudvalget vedtog i juni måned tre trafikprojekter i Ørestad Syd, som skule gøre skolevejen til Kalvebod Fælled Skole mere sikker for børn, der bor syd for Asger Jorns Allé. Eleverne skal gå og cykle ad Richard Mortensens Vej og over to vejkryds ved hhv.  Asger Jorns Allé og Ejler Billes Allé.

Politiet sagde nej
Desuden opstår der farlige situationer ved P-hus Robert Jacobsens på grund af dårlige oversigtsforhold for bilister, der kører ud af p-huset.Planen var at etablere såkaldte krydsningsheller i de to kryds, samt cykelparkering mv. foran p-huset, så gående og cyklister ledes udenom udkørslen. 
Men siden juni måned har politiet skullet godkende de tre projekter.  Og de har sagt nej til de to krydsningsheller, som ellers skulle gøre det muligt at kydse én vejbane ad gangen og holde pause på midten.

Københavns Politi ønsker ikke at oplyse årsagen til ikke at kunne give tilsagn, da de ikke oplyser om den konkrete sagsbehandling i enkeltsager, men Søren Juul Rasmussen fra Københavns Politis Presse skriver: ”Politiet vurderer sager som denne ud fra Vejdirektoratets bestemmelser på området. Der sker en konkret vurdering i hver enkelt sag, og i dette tilfælde har vi vurderet, at forslagene ikke kunne imødekommes.”

Bedre oversigt ved P-hus 
Tilbage i planen er kun forbedringen af oversigtsforholdene ved p-hus Robert Jacobsen. Foran udkørslen til P-huset opsættes der cykelstativer, der udover at forbedre cykelparkeringsmulighederne i området, også leder cyklister og fodgænger udenom indgangen, så de udkørendes oversigtsforhold forbedres. Projektet forventes af være klar i midten af 2022. 

daginstitution svinget trafikLÆS OGSÅ: Trafikheller skal gøre skoleveje tryggere

På høje tid at gøre noget
Amager Vest Lokaludvalg var ellers meget positiv over for krydsningshellerne, da de afgav høringssvar til planen i foråret. Lokaludvalget mente at det var "på høje tid" at kommunen  øger trafiksikkerheden og trygheden omkring Kalvebod Fælled Skole. 

"Et helleanlæg i krydset Asgers Jorns Allé - Richard Mortensens Vej er et skridt i den rigtige retning, selv om krydset stadig er overdimensioneret, og forslaget kun giver fuld beskyttelse til de bløde trafikanter på den ene side af krydset. Vi forventer også, at forvaltningen går i dialog med de lokale grundejerforeninger, før der udføres arbejde på private fællesveje," udtalte lokaludvalget tilbage i juni måned. Men nu må Ørestad Syd altså nøjes med  at få bedre trafiksikkerhed ved p-huset, og ikke ved de to store vejkryds.

Skolerne: Det er et kaos
Forvaltningen har været i dialog med med Kalvebod Fælled Skole, som har  påpeget andre trafikale udfordringer på elevernes skoleveje. Der opstår for eksempel utrygge situationer i morgentimerne ved indgangene til skolerne, når børn bliver afleveret, særligt når bilister foretager uhensigtsmæssige U-vendinger.

(Denne artikel er opdateret 6. september med nye oplysninger om politiets afslag på krydsningshellerne.)

trafik, kalvebod fælled skole, jakobnæsager, sikkerhed

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 4114

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk