lørdag 26 september 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

3 ting der får hjernen til at udløse serotonin

sponsor motiononline camutSerotonin, også kendt som glædeshormonet, er det, der udløses i vores hjerner, når vi føler os glade. Det er en slags belønning for at gøre noget som er godt for vores krop.

Diverse mentale sygdomme som for eksempel depression forekommer også på baggrund af en manglende mængde serotonin i hjernen.
Det er altså den kemiske forklaring på glæde, og i meget grove træk også forelskelse. Har du det godt, er det fordi, du har serotonin flyvende rundt oppe i hovedet.

Træning er godt for sindet
Grunden til, at nogen kan blive næsten afhængige af træning, er, at hjernen udløser serotonin, når man træner, og det er et hormon, som er vanedannende. Det er også derfor mennesker gør gode ting og gerne vil være glade. Fordi vi helt kort forklaret er afhængige af dette glædeshormon. Det får os trods alt til at have det godt.
Så snup du dig en kondicykel og føl kroppen blive fyldt med glæde.
At bruge kroppen, at træne mere præcist, er blot en af de ting, der udløser glædeshormonet. Der er dog en slags træning, som de fleste nok er fan af, der også udløser hormonet.

En dejlig sving om med din partner
Et af de tidspunkter din hjerne udløser mest serotonin er, når du får en orgasme. At være intim med din partner er altså en god måde at få masser af serotonin udløst i hjernen.
Udover at du er fysisk aktiv, er det at være tæt med et andet menneske nemlig også noget, som udløser serotonin. Det behøves ikke engang være sex, men kan såmænd også bare være, når du krammer en god ven eller holder i hånd med dit barn. I sådanne situationer udløser din hjerne også serotonin.
Mangler du en partner, som kan hjælpe dig med at få udløst en ordentlig omgang serotonin, kan du jo besøge en af Danmarks mange dating sider.

Elsk din næste
At være god mod andre er også en af de ting, der kan udløse glædeshormonet. Som mennesker bliver vi meget påvirket af dem omkring os, så at se andres glæde kan også udløse glædeshormonet i os selv. Glæde smitter.
Det kan altså kun betale sig at være god mod andre. De er ikke de eneste, der for noget ud af det, for deres glæde bliver reflekteret over på dig, og du vil blive glad for at have gjort noget godt.

Godt liv:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Louises klumme

DEBAT: