Sådan kan exoskeletter gøre en forskel på arbejdspladsen  

partner oa immodenmark 25 05 2021Det er ikke sikkert, at du har hørt om exoskeletter før, men hvis du er ansat på en arbejdsplads med meget fysisk arbejde, så er det måske værd at vide mere om.

Exoskeletter kan nemlig lette nogle af de arbejdsopgaver, som det kræver allermest at udføre. På den måde kan dine medarbejdere få en lettere arbejdsdag, fordi de har mulighed for at blive aflastet fra de tungeste arbejdsopgaver. Det giver typisk færre skader og ømme kropsdele, og derfor er det selvfølgelig meget værd at have på arbejdspladsen. Du kan læse meget mere om exoskeletter i denne guide.

Hvad er et exoskelet?

Et exoskelet betegner egentlig et stivgørende strukturelement, som nogle skeletter har uden på kroppen i stedet for et indvendigt skelet. Når man snakker om exoskeletter i arbejdssamenhæng, gælder det dog oftest en serie af mobilitetshjælpemidler, som kan bruges i mange forskellige arbejdssituationer. De kan for eksempel bruges i forskellige industri-situationer, hvor man skal foretage tunge løft eller stå op i længere tid. Du kan tænke på exoskelettet som en ekstra hjælpende hånd i hverdagen, og derfor kan det være en stor fordel at have på din arbejdsplads.  

Forskellige typer exoskeletter

Det er vigtigt at slå fast, at der findes mange forskellige slags exoskeletter, og derfor er det en god idé at orientere dig omkring de forskellige modeller, inden du køber et eller flere exoskeletter hjem til din arbejdsplads. De fleste exoskeletter er nemlig designet til at støtte en specifik del af kroppen, for eksempel lænden. Den slags skeletter kan være rigtig gode, hvis du udfører meget stående arbejde. Hvis du i stedet skal udføre forskellige tunge løft, er det måske en bedre idé at få fat i et exoskelet, som støtter håndleddet. Du kan endda få et meget lille exoskelet, som er designet til at støtte din tommelfinger! 

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 1485

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk