Dette gør dine rejser langt nemmere

visibility oravis 1745 L1013Er du interesseret i at rejse langt, rejse meget og rejse nemmere? Det der kan gøre rejser bøvlet og frustrerende er processen med at ansøge om visum til en given destination.

Men det kan gøres lang nemmere med et elekronisk visum. Læs med her om hvorfor skiftet fra papir til det digitale er værd at foretage. 

Det er svært at finde nogen der ikke har lyst eller kan lide at rejse. Men der er aspekter ved rejser som kan være trættende og hindrende for lysten til at rejse. Det er blandt andet at man skal have styr på flere praktiske sager inden man tager afsted. Eventuelle vacciner, visum og andre nødvendige ting er ofte en del af det at rejse. 

Men med elektronisk visum kan det blive en smule lettere og mere fristende at tage ud og opleve verdenen. Det bør ikke være svært at komme ud på og berige sit liv med sjove og anderledes oplevelser. Men før man kan have det sjovt, er det alligevel nødvendigt at have (de elektroniske) dokumenter på plads, som giver dig tilladelse til at rejse til og opholde dit i et land. 

Undersøg visumreglerne
Som dansk statsborger kan man rejse til mange steder i verden uden det store bøvl. EU-lande er for det meste helt gnidningsfri at rejse til. Men nogle lande i Europa og mange oversøiske lande kan det betale sig gevaldigt at undersøge visumreglerne på forhånd. Nogle lander kræver nemlig at man har fået godkendt et visum, mens andre kun kræver en rejsegodkendelse af dig som statsborger i Danmark. 

For at komme til USA eller Canada, behøver man for eksempel ikke et visum fordi Danmark er på den såkaldte Visa-Waiver liste. I stedet kræves der en rejsetilladelse der hedder ESTA til USA og eTA til Canada. Forskellige lande i Asien, Afrika og Sydamerika kan have andre regler. Skal man for eksempel til Vietnam, er det værd at huske på at der er to forskellige slags visa. 

e-visa.dk giver et godt overblik over mange forskellige lande og deres visumregler. Hvis ikke man ved meget om sin destination på forhånd, kan man også på hjemmesiden blive gjort opmærksom på landets stabilitet, som potentielt kan have indvirkning på om du får udstedt visum eller ej. Uanset ved er det vigtigt at få overblik over hvilket visum eller tilladelse du har brug for og hvilke dertilhørende regler der gælder.

Rejser er ikke altid nemme
Medmindre din rejse går ud på at finde et hotel i for eksempel Spanien og udelukkende ligge på stranden eller ved poolen, så kan rejser indebære forskellige udfordringer. Og det er ikke nødvendigvis noget negativt. På den måde kan rejser være en refleksion på livet. Det er ikke altid nemt, men man lærer altid af udfordringerne. 

Man lærer om sig selv i hårde situationer og man lærer hvordan verden fungerer. Så for at gøre det nemmere for dig selv mentalt, kan du med fordel forberede dig på, at det ikke nødvendigvis kommer til at være som at svæve på en lyserød sky hele tiden. 

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 1977

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk