Har din børnehave prioriteret inventar tilstrækkeligt højt?

partner ora kolon 27 08 2021Børn i børnehavealderen har en alder, hvor de begynder ikke blot at kunne mærke som førhen, men også at udtrykke, deres behov i miljø og leg. Det betyder, at det ikke kun betyder noget for de voksne, at inventaret er optimalt og ordentligt. Det betyder også noget for børnenes indtryk af stedet.

Det rette inventar hjælper børnene i hverdagen

Der er mange andre steder end i hjemmet, hvor børn støder på indtryk og indretning samt andre ting, som kan gøre en forskel for deres adfærd og generelle funktionalitet i hverdagen. Det er bl.a. på institutionerne. Går din datter eller søn i en børnehave, har du garanteret allerede i mindre grad og relativt ubemærket/diskret inspiceret lokalerne og egentlig bare institutionen. Der er nemlig ingen forældre, som har lyst til at sende deres barn af sted til en børnehave eller anden institution, der ikke lever op til børnenes behov. Heldigvis har majoriteten af danske institutioner da også det rette inventar til institutioner for børn.

Garderober og børnehavekøkkener

Hvis du er i tvivl, hvilken slags inventar der tales om, når det omhandler inventar i institutioner, kan du få et par eksempler her: garderobeskabe, låger, hylder og skabe samt skuffer, madlavningsøer og generelt køkken- og spiseborde. Garderobeskabene skal helst fylde så lidt som muligt og give plads til det, der rent faktisk er værdi i i en børnehave eller anden institution. Dog skal de samtidigt være pæne og passe perfekt ind i det rum, hvor der er sat plads af til dem. Der findes heldigvis firmaer, der producerer speciallavede garderober til bl.a. institutioner. Er garderoberummet en usædvanlig form, skal I altså ikke frygte, at I må omlægge jeres planer for indretningen. Børnehavekøkkener skal helst være både høje nok til de voksne ansatte og designes, så de er ufarlige for børnene og har et børnevenligt design rent udseendemæssigt. 

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 1882

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk