Margot Robbie stråler i popcorns-brag

suicide squad'The Suicide Squad' tager revanche fra dens jammerlige forgænger og underholder både under bæltestedet og - en smule - mellem frontallapperne med samfundssatire, platheder, opfindsomme figurer og blodsprøjt.

4stjernerTitel: The Suicide Squad. Instruktør: James Gunn. Medvirkende: Margot Robbie, Idris Elba, John Cena, Viola Davis. Varighed: 131 minutter. Premiere: 5. august

En af esserne blandt de mange Marvel-superhelte-film er 'Guardians of the Galaxy' filmen. Fuld af selvironi, fjol og søde, forunderlige, freak’ede aliens, der ikke til at stå for. Tilsat fed musik i et historisk vingesus med The Runaways, David Bowie, Norman Greenbaum og Marvin Gaye. 

En af esserne blandt de mange DC-superhelte-film er så den nye 'The Suicide Squad'. Til læserne, der ikke kender forskel på tegneserie-universerne Marvel og DC, kommer her en kort forklaring. Marvel = Spiderman og Hulk. DC = Batman og Superman. 

Marvelfilm er generelt lysere og mere skørt i tonen. Det rene flip. Warner Brothers DC-film  er mørkere og mere alvorlige. Men det har aldrig rigtig fungeret af blande storladen alvor med popcorn. Den bedste DC-film har utvivlsomt været Joker, der byggede på spiddende satire i dunkel, kunstnerisk Martin Scorsese-stil.

Med 'The Suicide Squad' går DC ikke kunstfilmvejen, men har taget James Gunn til sig, ham der instruerede de to 'Guardians of the Galaxy' film, og det ses. 

Her er de befriende, forunderlige aliens, som den gående og menneskeædende haj King Shark og den drabelige Weasel, væselet. Her er skramlende rockguitarer, Pixies og Johnny Cash. Og så udmærker filmen sig med visuelt, overdådige scener, der trækker på både cyberpunk og en art malerisk klassicisme, når Margot Robbie som en anden prinsesse elegant danser skydende ned fra sit tårn, efter hun er blevet tortureret og holdt fanget.

Mens mændene forsøger at redde den fagre blondine, klarer hun ærterne selv. 

Den sexede antiheltinde Harley Quinn (Margot Robbie) er både så blondinedum og gakket, at man kun kan holde af hende. 

I det hele taget er det mændene, som ofte her har bukserne nede: Her er både bar røv og slappe tissemænd, mens kvinderne har bukserne på. 

Det gælder også side-kicket Ratcatcher 2, der kan tiltrække rotter via teknologi. En teknik hun lærte af sin far, der var heroinjunkie, og gav hende en opvækst på gaden. 

Blandt mændene møder vi Bloodsport (Idris Elba), der ynkeligt konkurrerer med Peacemaker (John Cena), om hvem der er mest macho. Og så er der det barndomsplagede traume, Polka-Dot Man, der skyder med … polkaprikker.

De er alle skurke, der har kæmpet mod superhelte som Batman og Superman, og som nu bliver tvunget i døden i umulige kampsituationer. 

army of the dead 2LÆS OGSÅ: Splat, spas og zombier

 

Historien er som følger: På en sydamerikansk ø har der været et militærkup. Med kuppet har nye diktatur overtaget et supervåben kaldet Søstjerne, som er hentet fra det ydre rum. Og har planer om at dominere verden. Derfor sender den amerikanske regering i hemmelighed Suicide Squads afsted. Her er modigt nok blod og vold nok til, at filmen bliver en mainstream-udgave af exploitationfilm, der bader i den slags. 

Men er den største skurk i virkeligheden den amerikanske stat, og psykopaten Waller (Viola Davis), der sender ordrer ud? 

Da den lille gruppe ukritisk efter besked oppefra går til angreb og dræber snesevis af krigere i en jungle, finder de ud af, at de har dræbt guerillakrigerne, der kæmper mod den amerikanske stat.

Og selv om filmen her ikke er dybere, end du kan nå dine cornflakes på bunden af tallerkenen, her er trods alt ret mange pik og patter-jokes, er der en sjælden fin balance for en action-komedie, der mest af alt bare skal få dig til at grine og glemme.

3 HURTIGE OM FILM

Gyserklassiker går igen

Har du ikke set 'Exorcisten' fra 1973, så skynd dig at streame den. Den er et gyseligt mesterværk om en pige, der bliver besat af en dæmon. Nu bliver historien genindspillet, og der kommer hele tre film.

Ny Hunger Games på vej

Og den kommer til at foregå før de fire populære teenagefilm, der første gang blev  vist i 2012. Den nye film får premiere i 2023 eller -24 og bliver angiveligt uden Jennifer Lawrence

Meget mere South Park Hele seks sæsoner serie, 14 film og et computerspil. Så hvis du troede 90’er-serien var fortid, så tro om igen. Det skriver Filmmagasinet Ekko.

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk