GF Ørestad City køber dome i Prismehaven
GF Ørestad City køber nu det dome-formede væksthus i Prismehaven.
I fredags inviterede Miljøpunkt Amager, der står bag luftforureningsprojektet Thrive Zone Amager, på kaffe og cykelpitstop for børn i Prismehaven ved deres nyligt opsatte væksthus.
LÆS OGSÅ: Nyt projekt i Ørestad skal minimere luftforurening
Ifølge Dorte Grastrup-Hansen fra Miljøpunkt Amager var det en succesfuld eftermiddag: "Vi fik snakket med de besøgende omkring Thrive Zone Amager, og siden indvielsen har GF Ørestad City været så begejstrede for projektet, at de har ønsket at købe domen i Prismehaven, så den kan blive stående. Og det er vi rigtig glade for i Miljøpunkt Amager."
Det dome-formede væksthus forbliver altså i Prismehaven, hvor Teknologisk Institut fortsat vil foretage luftmålinger frem til 4. oktober.
Susanne Rasmussen, projekt- og bæredygtighedskonsulent i GFS Ørestad, ser det som et nyt socialt mødested: "GF Ørestad City har sagt ja til at deltage i Thrive Zone Amager, fordi det handler om både viden om og løsninger til at skabe sundere omgivelser for de mennesker, der bor og færdes i Ørestad. Samtidigt har domen i Prismehaven vist sig at være et super godt socialt mødested og samlingspunkt. Flere besøger også Prismehaven for at opleve domen. Derfor har GF Ørestad City sagt ja tak til at købe den, men det er meget nyt, så der er slet ikke nogen faste planer endnu. Men udover at være et dejligt mødested, så kan der laves små arrangementer, udstillinger og meget andet. Det skal vi til at kigge på."
Den lille dome ved Field's får dog en anden fremtid og bliver afmonteret i dag 20. september. Miljøpunkt Amager er i dialog med en anden interessent på Amager, ift. om de skal købe den: "Så vi håber, at den lille dome får et ny placering på Amager, men som det ser ud nu, bliver det ikke i Ørestad," fortæller Dorte Grastrup-Hansen.
Byrum med bedre luftkvalitet
Ambitionerne med projektet var at blive klogere på effektiviteten af og efterspørgslen på grønne byrum: "Vi vil blive klogere på, hvordan vi i en forurenet by som København kan minimere borgernes eksponering for luftforurening. Vi vil teste af med de her domer, om man kan lave nogle byrum, som skærmer forluftforurening, men som også skaber mere læ, for det er der ikke så meget af i Ørestad. Formålet er at sætte fokus på, hvordan man kan skabe nogle byrum, som giver en bedre luftkvalitet. Her tester vi eksempelvis også nogle luftrensende planter af," fortalte Dorte Grastrup-Hansen til indvielsen af væksthuset i Prismehaven.
Projektet er EU-støttet og bl.a. udført af Gehl Architects, og Grundejerforeningen Ørestad City lægger areal til.
Projektet er også støttet af ICLEI Action Fund, og projektgruppen består af Gehl, Rasmus Reeh, BackScatter, Studio Profondo, Teknologisk Institut og AFA JCDecaux.
Foto: Miljøpunkt Amager