naturpark pilekrat storhoejFrem til midten af december kan man kreere sin egen julepynt og samtidig hjælpe Naturpark Amagers orkidéer med bedre vækstbetingelser, når de igen titter frem næste sommer.

Sådan lyder et nyt juletilbud fra Naturcenter Amager.

I området lige syd for søen ved Storhøj på Kalvebod Fælled, vokser der i sommerperioden smukke orkideer som sumphullæbe og gøgeurt, men området er ved at blive overtaget af pilekrat. Derfor er en af årets juleaktiviteter på Naturcenter Amager at fjerne den uønskede pil, og derefter lave den om til smukke julestjerner og kranse.

naturpark pilekrat storhoej"Orkidéerne er sjældne og smukke, men de er også ganske sarte og kræver helt bestemte forhold, for at kunne vokse. Blandt andet har de behov for at få massevis af sol og derfor er det afgørende at få fjernet den hurtigt voksende pil, som på få år kan overtage engen", siger naturvejleder Jes Aagaard.

Den lidt anderledes juleoplevelse bliver med assistance fra friluftsguiderne, som står klar med sakse, pynt og skabeloner. Og så er det bare at klippe ned og trylle pilen om til det flotteste juleflet. 

Friluftshuset på Naturcenter Amager har åbent fredage 9-14 og weekenddage 10-16 frem til 12. december. For mere info, besøg facebook.com/naturcenteramager