Den Blå Planet fejrer 80 år med haletudser og hajer

den blaa planet snog onlineHistorisk udstilling markerer 80 års udvikling for Danmarks Akvarium og Den Blå Planet

• For 80 år siden den 21. april kunne Kong Christian den 10. og daværende statsminister Thorvald Stauning indvi Danmarks Akvarium i Charlottenlund, der senere er blevet til Den Blå Planet i Kastrup på Amager. Interessen for det nye akvarium var i 1939 så stor, at der bare den første uge var 77.000 gæster, hvoraf adskillige besvimede på grund af den dårlige ventilation. Sådan er det ikke mere for fra at være et sted, hvor man blot så på fiskene og de andre dyr bag glasruder, så er Den Blå Planet et oplevelsessted, hvor gæsterne selv kan være med.

“Gæsteoplevelsen er altid den vigtigste prioritet, og et besøg på Den Blå Planet skal aldrig ligne det forrige. Vi tror på, at de unikke fortællinger og den personlige formidling får vores gæster til at gå herfra som aktive naturambassadører. På den front har intet ændret sig siden 1939. Det er stadig vores fornemmeste opgave som hele Danmarks nationale akvarium,” siger Jon Diderichsen, direktør på Den Blå Planet i forbindelse med den forestående fødselsdag.
Som eksempel peger direktøren på, at et tropisk rørebassin står klar sommeren 2019, hvor gæsterne kan komme helt tæt på rokker og hajer, som svømmer forbi blot en armslængde væk.

danmarks akvarium 1939 online77.000 gæster besøgte Danmarks Akvarium den første uge i åbningsåret 1939. Adskillige besvimede på grund af den dårlige ventilation.Ideen om akvariets nuværende placering ko i midten af halvfemserne, hvor det lykkedes at rejse kapital nok til at kunne opføre Nordeuropas største akvarium. Det stod færdigt i 2013 og siden har over fire millioner gæster lagt vejen forbi den markante bygning ved Kastrup Havn.

I forbindelse med 80 års jubilæet åbner Den Blå Planet et historisk tema i udstillingen med fortællinger fra de seneste 80 år – historier, der ikke tidligere har været fortalt i offentligheden.
Akvariet rummer over syv millioner liter vand, hundredvis af arter og tusindvis af dyr. Da Danmarks Akvarium åbnede var den tykkeste glasrude på 6,5 cm mens den tykkeste glasrude i Den Blå Planet er på 45 cm.

natur

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 2386

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk