Ørestad Skole har fået ”Narnia-feber”
Børn fra Ørestad skole og KKFO’en har knoklet for snart at kunne opføre deres teaterfortolkning af eventyret Narnia
• Det sidste scenelys justeres. Der lyder spredt tyssen, og efterhånden aftager de summende børnestemmer. Ulve, bævere og rensdyr indtager deres rette pladser, inden en skulende isdronning entrerer i sin kridhvide kane, og akten begynder.
Scenen er sat i Dramasalen på Ørestad skole, når de mindste børn fra skolen og KKFO’en opfører deres fortolkning af det klassiske eventyr om det fortryllede land Narnia. I flere måneder har elever fra 0. til- 3. årgang øvet to gange om ugen. De næste uger skal stykket opføres. Det tager børnene dog i stiv arm:
”Jeg havde sceneskræk i starten, men nu har jeg vænnet mig til at stå på scenen og bliver ikke nervøs mere,” siger Liv Ulrika Hammel fra 0. klasse.
På børnenes præmisser
I spidsen for stykket står dramalærerne Vera Seemann og Catherine Kunze. Det var Vera Seemann som fik ideen til Narnia-stykket:
”Jeg kunne se, at børnene var meget begejstrede for eventyrgenren og for den måde at formidle historier på. Derfor fik jeg ideen om at opføre Narnia, som jo nærmest er indbegrebet af eventyr,” siger Vera Seemann.
Selv om holdet hurtigt stod klar, var der til at begynde med intet manuskript og heller ingen på forhånd bestemte roller. Alt det skulle børnene nemlig selv være med til at skabe, og de kunne derfor frit vælge hvilke roller i Narnia-universet de ville spille. Derfor er der blandt andet seks menneskebørn i stykket i stedet for de fire som optræder i den oprindelige fortælling.
”På den måde blev der ingen splid, samtidig med at ingen børn blev presset ned i nogle roller de ikke havde lyst til,” siger Vera Seemann, som af erfaring ved, at selv de helt små skolebørn kan en hel masse:
”Alle børn har deres styrker. Nogle er gode kropsligt, andre sprogligt. Det handler om at se de styrker og underbygge dem. Hvis man gør det, så kan alle børn være med,” forklarer hun.
Som en rigtig skuespiller
Også handlingen har børnene været med til at fortolke.
”Vores stykke handler mere om venskab og kærlighed end den oprindelige fortælling som også har magt og krig som temaer,” siger Vera Seemann.
Action og ambitioner har det dog ikke skortet på. Dramaholdet har blandt andet – til børnenes store fornøjelse - haft besøg af en stuntmand, som har lært dem teknikker til at simulere slåskampe uden at komme til skade. En musikcoach har undervist børnene i sang- og performanceteknikker.
”Det har været rigtig sjovt, fordi man føler sig næsten som en rigtig skuespiller,” siger Bertil Eliassen fra 1. klasse, som dog tilføjer, at det også har været lidt hårdt en gang imellem:
”For eksempel når nogle scener skal tages om mange gange, så er der meget ventetid.”
Mere end 30 børn deltager i selve stykket. Men stort set hele skolen har været involveret i opførelsen:
”Der er blevet malet masker, syet kostumer og lavet rekvisitter i alle kreative fag. På den måde har projektet været meget samlende. Hele skolen er faktisk blevet smittet med Narnia-feber,” lyder det fra Vera Seemann.
Stykket har premiere lørdag den 22. februar for alle interesserede og spilles derefter både for skolekammeraterne og i KKFO’en. Adgang er gratis, men kræver tilmelding. Se mere på Ørestad Biblioteks hjemmeside, hvor en eventuel genopførelse også annonceres, hvis der er interesse.
- Oprettet den .
- Sidst opdateret den .
- Læst: 1847