• Redaktionen
  • Kultur

Kunstfabrik laver naturlandskab for naboerne

fabrikken naturlandskabSundholms Bakker. Det er navnet på det nye arkitektoniske midtpunkt lige midt mellem Sundholm, Hørgården og de kommende boliger på Sundholm Syd

Det er syv kunstnere fra FABRIKKEN på Sundholm, som i samarbejde med Områdeløft Sundholmsvej har formet en plads med udgangspunkt i kunsten, og med et mål om at skabe et socialt samlende møderum.
Alle deres bidrag inddrager den lokale historie.
Camilla Nørgård fremstiller f.eks. en bænk, der former sig som en miniature af Hørgården. Bænken er støbt i beton med sten og glasskår fundet på pladsen.

Åbent Hus på FABRIKKEN
De syv kunstnere er Jobim Jochimsen, Hans E. Madsen, Al Masson, Christina Duelund, Lise Blomberg Andersen, Karin Lorentzen og Camilla Nørgård.
De arbejder til dagligt i FABRIKKEN for Kunst og Design, som i dag lørdag 24. maj holder åbent hus fra kl. 10.45 – 15.00.
Den karakteristiske, gule bygning med den røde dør ligger for enden af Sundholmsvej. Her fortællet et skilt med lysende bogstaver, at det store hus er FABRIKKEN for Kunst og Design. Et værkstedsfællesskab og produktionshus for kunstnerisk udfoldelse. Inden for de sidste ti år har FABRIKKEN udviklet sig til at være en markant medspiller på både den nationale og internationale kunstscene.

fabrikken floating islandDen strikkede collage gøres klar til udstilling. Værket er strikket af mange forskellige mennesker og skal symbolisere forskelligheden på Amager.Årest kunstværk
FABRIKKEN holder åbent hus hvert år, og hvert år udvælges et kunstværk til at blive udstillet på dagen. Isabel Berglund er blevet udvalgt til at udføre dette års kunstværk, som vil være en koralfarvet, strikket collage i storformat. Også dette værk har et socialt islæt.
Stykke for stykke har forskellige personer strikket dele til værket, som bærer navnet ”Floating Island of Pearls” og som, ifølge Isabel Berglund, på et abstrakt plan symboliserer folk på Amager, som smelter sammen til en ny tilstand.  
Ferniseringen af Isabel Berglunds værk vil finde sted kl. 11.45 og vil blive indviet af Sanne Kofod Olsen, direktøren for Museet for Samtidskunst.

Rundt på værkstederne
Ud over muligheden for at gå på opdagelse i den 1000 m2 store produktionshal, så vil det også være muligt at møde FABRIKKENs kunstnere i deres værksteder og atelierer, udveksle et ord eller to og få indblik i deres arbejde.
Årets program starter med kaffe og croissanter og byder på højdepunkter af forskellige genrer. Der vil bl.a. være performances, fernisering, samt foredrag om FABRIKKENs historie lige fra dengang at det var et stort centralvaskerir.
Kultur- og Fritidsborgmesteren, Carl Christian Ebbesen, samt FABRIKKENs bestyrelsesforkvinde, Anna Krogh, byder velkommen. Og den nyetablerede plads bag FABRIKKEN vil blive indviet.

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 2002

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk