• Redaktionen
  • Kultur

BIBIANA VIL UD OVER STEPPERNE

bibiana bech windeloev 2014Med fire ambitiøse projekter i støbeskeen vil Bibiana Danmark i Ørestad nu erobre danskernes hjerter med gribende og storslået kunst for børn. Og Ørestad får glæde af det meste

Det er torsdag eftermiddag i VM Bjerget. Der er boblevand, lakridser og saltede nødder i Bibiana Danmarks lokaler ud til kanalen. Rummet er fyldt, og nu ankommer filmproducer Vibeke Windeløv, medlem af Bibianas Danmarks Advisory Board. Lidt efter ruller en sort Mercedes op foran Bibiana og ud stiger Radomir Bohac, snart afgående ambassadør for Slovakiet i Danmark, men projektets beskytter og fødselshjælper.
Det er en stor dag for Bibiana Danmarks leder, Janne Bech. Organisationen har fået udvidet sit personale og søsat fire nye projekter, som skal sætte Bibiana på Danmarkskortet. Det er snart tre  år siden, at Field’s lagde lokaler til den store børneillustrationsudstilling ’Forunderlige Fortællinger’ med udlånte værker fra den verdenskendte institution BIBIANA i Bratislava i Slovakiet. Efter udstillingen tog en række danskere initiativ til at etablere Bibiana Danmark, for at styrke formidlingen af kunst til børn og tiltrække international kunst til børn. Der blev oprettet et sekretariat i VM Bjerget i Ørestad og holdt en række udstillinger, primært med lånte værker fra den internationale biennale hos BIBIANA i Slovakiet.

Børn bygger Ørestad
Men nu er BIBIANA Danmark klar med fire helt egne initiativer. Til august starter projekt ’Børn bygger Ørestad’ som er en række arkitektursaloner for børn og deres voksne. I samarbejde med arkitekter og byplanlæggere skal børn fra Ørestad udvikle to områder i bydelen og lave modeller af deres forslag. Projekterne fremlægges ved en stor paneldebat under kulturdagene 30.-31. august.
Senere på året vil Bibiana Danmark lancere en ren dansk biennale for børneillustrationer. Der er også planlagt en udstilling af iranske børneillustrationer, bl.a. på Ørestad Bibliotek. Og endelig arbejder Bibiana Danmark på et fjerde projekt, som der dog stadig skal skaffes flere fondsmidler til.
”Vi vil så gerne have et M/S Bibiana. Et skib, som kan sejle fra by til by i Danmark og lave workshops for børn og udstille børnekunst. Det ville være et fantasktisk projekt, som vi meget håber på”, siger Janne Bech.

bibiana staff 2014Bibianas leder Janne Bech (t.h.) med de fire medarbejdere i sekretariatet.
Læs mere om ”Børn bygger Ørestad” i næste nummer af avisen 2. august

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 2313

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk