• Redaktionen
  • Kultur

Ildsjælene gør klar til kulturdage igen

oex14 musikprogramØrestad Kulturdage kommer igen til august. Allerede 21. april mødes alle frivillige aktører til en workshop. Årets tema bliver hvordan man kan bruge Ørestad som scene og kulisse

• BYEN SOM KULISSE. Det bliver temaet for de kommende Ørestad Kulturdage 2015, som finder sted 28.-30. august. Projektleder Mira Cordsen forklarer:
”Har du nogensinde set et dukketeater i et parkeringshus, en linedanser balancere på line imellem to huse, en violinist spille på en byggeplads, eller har du hørt en operasanger synge fra en altan? Byens rum anvendes i højere og højere grad som scene. Og i år vil Ørestad Kulturdage bruge vores bydel som kulisse og opsætte stedsspecifikke kulturelle aktiviteter i henholdsvis Ørestad Nord, City og Syd, hvor byen bliver inddraget som kulisse. Det kunne være en koncert, en performance, eller et gadeteater,” siger Mira.
Inspirationen kommer bl.a. fra vandringsforestillingen ’Looking For Courage’ arrangeret af Opera Nord, som kommer til at finde sted  i Ørestad Nord samtidigt med kutlurdagene. Det er en forestilling som vil undersøge byrummet igennem musik, performance og inddragelse af lokalbefolkningen. Ørestad Kor medvirker i forestillingen.

oex14 soefest02932Byen får en rolle i begivenheden
Og nu efterlyser Mira flere af den slags - store som små - aktiviteter i byrummet.
”Men det er vigtigt at understrege, at det står aktørerne frit for, hvilke aktiviteter de har lyst til at bidrage med til Kulturdagene. Men hvis de ser det som en sjov udfordring, så kan de lade sig inspirere af temaet og bruge byens rum som kulisse. Det kunne være skyggespil, dukketeater, gademusikanter, en film der vises på Field’s facade, en koncert på øerne, ballet på gaden, lydkunst i en forladt cykelkælder, yoga på plænen, malerier hængende fra lygtepælene eller langbordsspisning i Byparken”.
”Det spændende ved at bruge byens rum som scene er, at omgivelserne, de forbipasserende beboere, metroen der kører i baggrunden og gadebelysningen pludselig bliver en del af begivenheden. Hvad er virkelighed og hvad er fantasi?” siger Mira Cordsen, der netop er blevet udpeget til at være projektleder for ØX15, ligesom hun var sidste år, hvor man kunne vælge mellem 40 forskellige events og begivenheder.  

Aktørerne mødes
Alle der ønsker at deltage som aktør i ØX15 samles til info- og aktørmøde 21. april på biblioteket. Her vil der være nyt om Kulturdagenes organisering og styregruppe, og mulighederne for at deltage. Forskellige aktører vil fortælle om deres ideer, og der bliver mulighed for at netværke over kaffe, te og snacks.

oex 2012 waterballField’s med i styregruppen
Ørestad Kulturdage afholdes i år for 9. gang. Tilbage i 2007 var arrangørerne Ørestad Gymnasium og Ørestadsselskabet (nu By & Havn). Aktørerne var primært en stjernerække af forfattere og musik med bl.a. Jokeren, Camille Jones, Waqas & Lenny (Outlandish).
Siden 2013 har kulturdagene ’boet’ hos Grundejerforeningssekretariatet Ørestad (GFS), som samlede bolden op, da foreningen Ørestad Kultur blev nedlagt. Sammen med Ørestad Bibliotek og By & Havn har sekretariatet de to sidste år sikret rammerne for kulturdagene. I år er Field’s kommet med i styregruppen så den nu består af Field’s, Grundejerforeningssekretariatet Ørestad, Ørestad Bibliotek og By og Havn.
”Hele ideen med kulturdagene er, at det skal være et fælles projekt, der skal vise Ørestads muligheder, styrker og særlige sider frem, og det er meget vigtigt, at det er et bredt forankret projekt, som har opbakning hos både beboere, virksomheder, institutioner og foreninger,” siger Anne Rask Vendelbjerg, sekretariatsleder i Grundejerforeningssekretariatet Ørestad.
Både grundejerforeningerne i Ørestad Nord, City og Syd støtter kulturdagene økonomisk, og sammen med et bidrag fra By & Havn sikrer dette, at kulturdagene kan koordineres, og at der kan arrangeres aktiviteter i alle bydelene. Der er dog stadig brug for finansiering fra sponsorer mv.
Ørestad Kulturdage foregår 28. – 30. august.

Info- og aktørmøde om Ørestad Kulturdage ØX15. Tirsdag d. 21. april 2015 kl. 17.00 – 18.30 på Ørestad Bibliotek, Arne Jacobsens Allé 19. For lokale aktører, beboere, samarbejdspartnere, nysgerrige og sponsorer.
Se mere på www.orestadkulturdage.dk.

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 1385

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk