• Redaktionen
  • Kultur

Sovekoncert i det gamle sukkerraffinaderi

sovekoncertLæg dig til rette og drøm løs: 3. februar er der sovekoncert i Sukkerhallen med musiker og komponist Karsten Pflum

En oplevelse udover det sædvanlige venter publikum 3. februar i sukkerraffinaderiet Phønix' gamle pakhus ved Langebro. Her kan man sove igennem en hel nat med elektronisk musik og lyskunst. 12 timer varer totaloplevelsen, som starter med en velkomstdrink kl. 21. Derefter lægger publikum sig på madrasser, og lytter, drømmer og/eller sover til komponist og musiker Karsten Pflums 'drømmelydlandskaber'. Klokken 9 næste morgen er der morgenmad og fælles snak om nattens oplevelser.

Tanken bag arrangementet er, at publikum udforsker deres egne drømme og underbevidsthed.
"En sovekoncert er en helt unik og spændende koncertform. Det er en individuel oplevelse, hvor du som koncertgænger absorberer musikken gennem din krop på grænsen mellem vågen tilstand og søvn - i drømmefasen," forklarer direktør Mikael Rodkjær fra Rodkjær Event, som står bag arrangementet.

Medarrangør er Niels Mark, ophavsmanden bag flere ambient og new-age musikpodcasts. F.eks. 'Ambient: Emissions of Sonic Beauty' og 'Ultra FM: Transmissions of Exploratory Music'. Ifølge ham handler koncerten om at introducere publikum til nicheområder, de normalt ikke støder på:
”Formålet med de rolige og meditative musikgenrer som ambient og new age-musikken er at fungere som et roligt og afstressende lydtæppe for lytteren. Sovekoncerten er en individuel oplevelse, hvor du som koncertgænger absorberer musikken på grænsen mellem vågen tilstand og søvn - i drømmefasen."

Komponisten bag koncertens elektroniske musiklydspor, Karsten Pflum synes at sovekoncert-formatet er en spændende måde at formidle hans ambient-musikværker på.
"Koncertmusikken tager afsæt i et drømmende lydunivers, og manifesterer sig, som et lydspor til publikums søvn. Til forskel fra den traditionelle koncertform, hvor musikken typisk har en mere lineær tidslinje, spiller tiden og rammerne omkring koncertens musik en væsentlig rolle, idet den giver publikum mulighed for at få en langstrakt og transcenderende oplevelse."
 
Fakta:
12 timers sovekoncert med morgenmad
Tid: Lørdag den 3. februar kl. 21.00 til kl. 09:00
Sted: Sukkerhallen, Langebrogade 1, 1411 København K.
Pris: 250 kr incl. velkomstdrink, kaffe og morgenmad.
Billetter bestilles på trippus.

Foto: Fra en lignende sovekoncert på Himmelbjerggaarden i Ry.

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 2563

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk