• Redaktionen
  • Kultur

Børn og unge skaber mosaikkunst

fabrikken outreach P1020588I samarbejde med kunstnerne Carina Zunino og Karen Land Hansen, tilbyder FABRIKKEN for Kunst og Design årets første Outreach-projekt: ”Byens rum, mosaikmønstre og de unges symboler”. Målet er, at give børn og unge et indblik i mosaikkunstens tradition, samt muligheden for at opleve den kunstneriske proces helt tæt på

Børn og unge fra lokale skoler og fritidsinstitutioner på Amager skal inspireres til at tage kreativt og aktivt del i deres nærmiljø Det er en af de målsætninger, der skaber rammen for en række af FABRIKKEN for Kunst og Designs Outreach-projekter.  

Årets første workshop, som faciliteres af kunstnerne Carina Zunino og Karen Land Hansen giver børn og unge et indblik i mosaikkunstens tradition og tilblivelse. Igennem et kreativt frirum udforskes kunstformens historie, symboler og farverige mønstre til at skabe udsmykninger i det offentlige rum. 

Kunstnerne har afholdt workshoppen før med stor succes: "Det har været den bedste skoledag i mit liv!", sagde en pige fra 5. klasse sidste år, da hun besøgte FABRIKKEN med sin skole. 

Formålet er, at gøre lokale skolebørn og unge nysgerrige på kunsthåndværkets kvaliteter til at skabe stemningsfulde symboler, og inspirere dem til at bruge disse kreativt i egen udtryksform og kunstproduktioner. Igennem den kreative proces skal de deltagende elever skabe egne dekorative mosaikmønstre på betonfliser, og med disse sætte et personligt aftryk i det lokale byrum på Amager.   

I år er det sidste gang, Zunino og Hansen kører deres 3 dages mosaikworkshop. Zunino og Hansen afslutter forløbet med fantasifulde og engagerede elever fra Dyvekeskolen og Den kreative 10. Klasse, der netop nu er i fuld gang med at skabe farverige mønstre. I næste uge er det parallelklassernes tur til at udforske mosaikkunsten i samarbejde med de 2 kunstnere.  

Tid og sted
”Byens rum, mosaikmønstre og de unges symboler”
Mandag til torsdag i uge 3 og 4 fra 09.00-13.00 på FABRIKKEN for Kunst og Design. 
FABRIKKEN for Kunst og Design
Sundholmsvej 46
2300 København S
Læs mere om Outreach her: http://ffkd.dk/content/outreach

Fakta om FABRIKKEN Outreach 
FABRIKKEN outreach udspringer af en nysgerrighed over for nærmeste naboer og medmennesker.
FABRIKKEN outreach har siden 2009 søsat en række deltagerbaserede kunst- og outreachprojekter, som inddrager børn og unge fra lokalområdets skoler og institutioner. FABRIKKEN outreach betegner en række deltagerbaserede projekter i Sundholmskvarteret, der trækker på forskellige vidensområder: kunstneriske, pædagogiske og sociale. 

FABRIKKEN outreach skaber rammer for samarbejde og dialog gennem kunstneriske workshops. 
FABRIKKEN outreach skaber mulighed for fælles produktion af ny viden, tanker, oplevelser, ord, sprog, objekter, handlinger, integritet, nærhed

børn, kunst

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 2593

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk